Отидете към основна версия

10 742 138

Ето го лицето на съвременна Европа с русофобски блясък в очите

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • естония-
  • русофобия

Случаят, когато една снимка струва хиляда думи: показателна снимка е направена по време на факелното шествие в естонския град Тарту, организирано на 2 февруари 2023 г. от Естонската консервативна народна партия (EKRE)

Снимка:Телеграм / Мария Захарова

От рубриката #Нарочно не мож го измисли#

Случаят, когато една снимка струва хиляда думи: показателна снимка е направена по време на факелното шествие в естонския град Тарту, организирано на 2 февруари 2023 г. от Естонската консервативна народна партия (EKRE) по случай 103-та годишнина от договора от Тарту. Тези „активисти“ редовно участват в събития, прославящи легионерите на Waffen-SS.

Между другото, продължавайки делото на баща си легионера, основателят и бившият лидер на EKRE, Март Хелме, на 31 август 2022 г. произнесе пламенна реч, че руският език трябва да изчезне от употреба в Естония: „Тук говорим много за това как се борим, как Украйна води нашата борба и всички ние стискаме палци за Украйна в това дело. Всичко това е истина. Но ние, от своя страна, трябва да направим всичко, така че цялата държава Естония да стане естонско говоряща държава и езикът на страната агресор тихо да изчезне от нашите улици, докато изобщо не се чуе.

Лицето на съвременна Европа с русофобски блясък в очите.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 111 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: