Отидете към основна версия

1 430 27

Британското разузнаване: Кремъл се тревожи от слабостта на военно-промишления комплекс

  • войната в украйна-
  • руски впк-
  • британското разузнаване

Според британското разузнаване през последните няколко седмици и месеци Владимир Путин многократно е изисквал лидерите на военно-промишления комплекс да положат повече усилия за подкрепа на провеждането на "специалната военна операция"

Снимка: Shutterstock

Кремъл е обезпокоен от влошаващата се ситуация в руския военно-промишлен комплекс, дължаща се на стратегически и оперативни грешни изчисления в хода на планирането на нахлуването в Украйна, според ежедневния доклад на британското военно разузнаване, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

По-специално в доклада се обръща внимание на посещението на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в Омския завод за транспортно машиностроене. По време на среща с ръководството на завода и местните власти на 9 февруари Медведев обяви планове за увеличаване на производството на танкове, както и планове за модернизиране на военната техника.

На 12 януари Владимир Путин на среща с членове на правителството разкритикува вицепремиера и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров за липсата на поръчки за самолети. "Знам, че в предприятията няма договори, казаха ми директорите. Наистина ли се правиш на глупак?" - каза руският президент, обръщайки се към Мантуров.

Според британското разузнаване през последните няколко седмици и месеци Владимир Путин многократно е изисквал лидерите на военно-промишления комплекс да положат повече усилия за подкрепа на провеждането на "специалната военна операция".

Производството на военна техника почти сигурно е на недостатъчно ниво за успешното продължаване на военните действия на територията на Украйна, както и за поддържане на военния потенциал на страната в дългосрочен план, смята британското разузнаване.

Припомняме, през лятото Държавната дума гласува ново законодателство, което предвижда извънредни мерки и предимство на държавните поръчки към бизнеса. Законодателството бе прието във връзка и насочено към военнопромишления комплекс, който работи усилено за доставките за поддържане на руската офанзива в Украйна.

Въпреки това редица анализатори предполагат, че Кремъл значително е изчерпал запасите си, включително ракетите, а и се появиха сериозни критики по снабдяването на армията от мобилизираните, включително и с елементарни битови неща, които мъжете бяха принудени да закупуват сами.

Източник: News.bg

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания