Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2023 11:15 1 424 27

Британското разузнаване: Кремъл се тревожи от слабостта на военно-промишления комплекс

  • войната в украйна-
  • руски впк-
  • британското разузнаване

Според британското разузнаване през последните няколко седмици и месеци Владимир Путин многократно е изисквал лидерите на военно-промишления комплекс да положат повече усилия за подкрепа на провеждането на "специалната военна операция"

Британското разузнаване: Кремъл се тревожи от слабостта на военно-промишления комплекс - 1
Снимка: Shutterstock

Кремъл е обезпокоен от влошаващата се ситуация в руския военно-промишлен комплекс, дължаща се на стратегически и оперативни грешни изчисления в хода на планирането на нахлуването в Украйна, според ежедневния доклад на британското военно разузнаване, цитиран от Руската служба на Би Би Си.

По-специално в доклада се обръща внимание на посещението на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, в Омския завод за транспортно машиностроене. По време на среща с ръководството на завода и местните власти на 9 февруари Медведев обяви планове за увеличаване на производството на танкове, както и планове за модернизиране на военната техника.

Още новини от Украйна

На 12 януари Владимир Путин на среща с членове на правителството разкритикува вицепремиера и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров за липсата на поръчки за самолети. "Знам, че в предприятията няма договори, казаха ми директорите. Наистина ли се правиш на глупак?" - каза руският президент, обръщайки се към Мантуров.

Според британското разузнаване през последните няколко седмици и месеци Владимир Путин многократно е изисквал лидерите на военно-промишления комплекс да положат повече усилия за подкрепа на провеждането на "специалната военна операция".

Производството на военна техника почти сигурно е на недостатъчно ниво за успешното продължаване на военните действия на територията на Украйна, както и за поддържане на военния потенциал на страната в дългосрочен план, смята британското разузнаване.

Припомняме, през лятото Държавната дума гласува ново законодателство, което предвижда извънредни мерки и предимство на държавните поръчки към бизнеса. Законодателството бе прието във връзка и насочено към военнопромишления комплекс, който работи усилено за доставките за поддържане на руската офанзива в Украйна.

Въпреки това редица анализатори предполагат, че Кремъл значително е изчерпал запасите си, включително ракетите, а и се появиха сериозни критики по снабдяването на армията от мобилизираните, включително и с елементарни битови неща, които мъжете бяха принудени да закупуват сами.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    17 24 Отговор
    Русия отдавана не е била толкова слаба

    Коментиран от #6

  • 2 Теле

    19 13 Отговор
    ВПК им е голям, тревожете се за вашия че и снаряди не можете да правите
  • 3 Българин

    19 24 Отговор
    Русия е много назад технологично-там корупцията е огромна и всичко се краде
  • 4 Свършиха

    18 6 Отговор
    Ракетите. Нали. Слб 2 ви пиша
  • 5 Дядо

    19 7 Отговор
    Статиите за британското разузнаване щяха да са толкова смешни, колкото вицовете за британските учени, ако не беше войната. От март-април на миналата година на руснаците им свършват ракетите и правят бомби от перални. Не знам какво очакват, като ни пробутват такава евтина и долнопробна пропаганда.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ами

    14 3 Отговор
    айде на тия пак им свършиха ракетите

    Коментиран от #22

  • 8 Аватар

    10 5 Отговор
    ,,Украина има голям проблем,който илюстрира състоянието на НАТО след края на Студената война"- статия,публикувана в 1056.Твърденията в двете публикации факт ли са и,ако не са,каква е целта им?
  • 9 Белокаменната

    8 7 Отговор
    Дали ще издържи няколко Хаймарса? Символа на Империята на Злото трябва да бъде Разрушен!!!
  • 10 британски алкаш

    8 4 Отговор
    Ракети ПВО в света. За последната година 2022 Русия за произвели 3 пъти повече ракети ПВО от всички държави по света взети заедно.

    Това показва че руснаците се готвят да се защитават срещу Нато. Основното оръжие на Нато за атака са ракети, за да се предпазиш ти трябва солидно ПВО.

    Коментиран от #19

  • 11 от НАТО

    17 6 Отговор
    Вчера Столтенберг каза, че войната в Украйна е започнала още през 2014г и НАТО изпълнява поетите задължения към Украйна още от тогава!
    След Порошенко, Меркел, Оланд и Зеленски, това е петият "лидер", който твърди, че Минските споразумения са били параван, зад който 8 години Украйна е готвена за война с Русия.
    На 24.2.2022г Путин ги изпревари просто с няколко дни!
    Не мога да разбера, кой още трябва да се изкаже по въпроса, за да спрат папагалите да повтарят за "горката Украйна, нападната от вероломния руски агресор"!

    Коментиран от #13

  • 12 Мишел

    9 7 Отговор
    Грешите.
    Кремъл не се тревожи за слабостта на военнопромишления комплекс, защото хилавия ВПК е американски и натовски.😄
    НатО нямат нито едно сериозно ново оръжие, въведено на въоръжение през последните 35 години.
    Затова да в ужас и с гол зад.ик от Посейдони, Сармати, хиперзвукови оръжия .
    Единственото, което им се отдава една убивате терористични акции ирански генерали.
    Но после и това им излиза от носа.
  • 13 Още 99

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "от НАТО":

    Пъти като го повториш и ще ти повярваме.

    Коментиран от #14

  • 14 от НАТО

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Още 99":

    Просто изгледай пресконференцията от вчера на Столтенберг!
    Като виден "евроатлантик" се предполага, че владееш английски!

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Хахаха

    6 1 Отговор
    Те ли са вече говорителите на Кремъл? То не бе Дебилният фронт, то не бе Овесеното разузнаване....
    Голяма паника ги тресе. Мислят, че след като изключеха руското тв са изключили и Русия от умовете и сърцата на читавите хора. Напротив. Отвратихте от себе си още повече народа.
  • 16 британски алкаш

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо":

    Реалния внос на платки и микрочипове в Русия за 2022 се е качил близо 2 пъти. Въпреки санкциите.
    Понеже ВСЕКИ демократичен бизнесмен ще продаде и майка си, стига цената да е добра. :)

    Коментиран от #21

  • 17 Тяхното ПВО

    7 2 Отговор
    нали защити кораба "Москва", Кримския мост, летищата "Енгелс" , "Саки" та и сега ще защитават цяла Русия. Използват ракетите за ПВО С-300 като земя-земя поради липса на "Искандер" и ирански дронове-камикадзе.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 И понеже

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "британски алкаш":

    Никой не ги нападна, те решиха да нападнат Украйна с всичките си излишни ПВО ракети!

    Коментиран от #23

  • 20 Не НАТО

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "от НАТО":

    А САЩ изпълняват поетите ангажименти към Украйна на Будапещенския Меморандум, които и Русия трябваше да спазва!!! Цялостна и безопастността на Украйна!

    Коментиран от #27

  • 21 Дядо

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "британски алкаш":

    Именно. По-голяма част от обикновените хора са по-добре осведомени от британското разузнаване. По-саркастичен не мога да бъда.
  • 22 Свършиха им

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "ами":

    точните ракети "Калибър" и "Искандер". Произвеждат по няколко на ден, но това далеч не е достатъчно, а и ракета и самолет война не печелят, само помагат, но руснаците ги мятат по електропроводи и ТЕЦ не и за бойни задачи на фронта.
  • 23 британски алкаш

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "И понеже":

    Това че игнорираш казаното и продължаваш с пропагандата като магаре не означава че казаното от теб има някакув смисъл.
  • 24 Ех да!

    2 1 Отговор
    Ситуацията много прилича на тази преди 50 години, когато ни втълпяваха,че войниците не трябва да разхищаваме, а защото сме по малко като производство,САЩ ако дават по половин хляб ние трябва да икономисаме цял.Така повдигаха духа ни.
  • 25 Жоро

    3 0 Отговор
    Мобилизираните се оплакват че нямат дамски превръзки и тампони. Тампоните са за раните а другото не знам.

    Коментиран от #26

  • 26 БОЗА

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Жоро":

    Дамските превръзки се използват,за сухи крака...в обувките ги слагат... траншейно стъпало се нарича...а куца армия си е...да го наречем проблем...;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 27 от НАТО

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не НАТО":

    На Мюнхенската конференция миналата година, Зеленски каза, че къса споразумението от Будапеща 1997г и ще става ядреня сила!
    Наколко дни по-късно СВО започна! Нещо неясно?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания