Отидете към основна версия

3 157 52

Остин: Сега е решаващ момент за Украйна!

  • украйна-
  • битка-
  • решаваща-
  • лойд остин-
  • русия

Заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

Източник: БГНЕС

Съединените щати и коалицията от държави, които подкрепят Украйна в съпротивата срещу широкомащабната агресия на Русия, са в решаващ момент от борбата за свобода на Украйна и демонстрират единство и решителност.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза това във встъпителните си думи на десетото заседание на Контактната група по отбраната на Украйна в сряда, 15 март, предава "Укринформ".

„Сега сме в решаващ момент от битката на Украйна за свобода. И всички ние трябва да демонстрираме нашата постоянна решителност и единство“, каза Остин.

Той също така заяви, че това означава „да следваме ангажиментите си – изцяло и бързо“.

Остин отбеляза, че международната коалиция трябва да предостави на Украйна пълни способности за предстоящата битка.

„Така че тази контактна група е фокусирана върху координирането на дългосрочната поддръжка“, добави той.

Той също така подчерта необходимостта да се намерят начини за получаване на нови дарения на боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана.

„За да увеличат производството на боеприпаси, членовете на тази Контактна група се събират, за да разработят иновативни решения за проблемите на промишленото производство. И аз съм уверен, че ще продължим да ставаме все по-силни, за да отговорим на нуждите на Украйна през тази пролет и много след това“, Остин казах.

Той добави, че Русия засилва своята безразсъдна завоевателна война, продължава да привлича частни наемнически компании като "Вагнер" и продължава да изпраща вълна след вълна от крилати ракети и ирански дронове самоубийци, за да тероризират украинските градове и цивилни. Въпреки това, според него, "системите за противовъздушна отбрана на Украйна - много от които тази група е предоставила - отвръщат на удара, за да предпазят цивилните от бомбардировките на Русия."

В тази връзка Остин изрази увереност, че международната коалиция ще остане решителна и обединена в подкрепата на правото на Украйна да живее като свободна и суверенна държава - толкова дълго, колкото е необходимо.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 50 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: