Отидете към основна версия

2 090 47

Китай може да се счита за заплаха номер едно за САЩ

  • украйна-
  • русия-
  • китай-
  • сащ-
  • заплаха

Победа на Русия в Украйна ще бъде победа и за КНР

Източник: БГНЕС

Победа на Русия в Украйна ще бъде победа и за Китай, смята американският генерал в оставка Джак Кийн, цитиран от "Fox News". Според него сближаването на двете страни е сериозна заплаха за САЩ.

"Те са събрани от взаимен интерес, който им помага да постигнат стратегическите си цели. И основната пречка пред тази цел са САЩ. И да, искаме ли да имаме дипломатически отношения и с двете страни? Искаме ли да можем да говорим с тях? Да. Но нека бъдем ясни: те са едновременно противници и врагове на Съединените щати Тези две страни заплашват нашата сигурност“, заяви Кийн.

Както посочи пенсионираният американски генерал, след завършване на конфликта в Украйна в полза на Русия, трябва да очакват подобни действия от Китай по отношение на Тайван. Той също така добави, че Китай може да се счита за заплаха номер едно за Съединените щати.

"Никога в нашата история не сме се сблъсквали с такава заплаха като Китай. Толкова е всеобхватно. Засяга всички аспекти – икономически, технологични, военни и геополитически. И те искат да доминират във всички тези области <...> Това е много сериозна заплаха за Съединените щати ", подчерта Кийн.

По-рано бившият съветник по националната сигурност на САЩ Джон Болтън заяви, че формирането на руско-китайския съюз създава реален проблем за западните страни, който е по-сериозен от конфликта в Украйна, цитира "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: