Отидете към основна версия

909 4

Сръбският премиер: Изборите в Косово в неделя са залезът на демокрацията

  • косово-
  • избори-
  • демокрация-
  • сърбия-
  • ана бърнабич

"Изборите са последният залез на демокрацията и илюзия за каквото и да било върховенство на закона на територията на Косово"

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич оцени днес, че местните избори, които ще се проведат в неделя в четири общини в северната част на Косово, са "последният залез на демокрацията", съобщи Танюг.

"Изборите са последният залез на демокрацията и илюзия за каквото и да било върховенство на закона на територията на Косово, откакто то се управлява от временните институции в Прищина, с усърдната помощ на международната общност. Дори донякъде съм щастлива, защото това най-накрая е краят на една шарада, която наблюдавахме в продължение на няколко предишни години", каза Бърнабич пред репортери в Дъблин, попитана как ще коментира изборите, които ще се проведат в неделя в Северно Косово.

Бърнабич, която е на двуседмично посещение в Република Ирландия, посочи, че по-малко от два процента от населението ще участват в изборите и че това се случва няколко дни след десетата годишнина от подписването на Брюкселското споразумение като първото споразумение за нормализиране на отношенията, от което Прищина, както каза тя, не е изпълнила нито една дума, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини