Отидете към основна версия

1 867 44

Под охрана и отбрана! Рим очаква Володимир Зеленски

  • рим-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • папа франциск

В следобедните часове е планирана аудиенция при папа Франциск, въпреки че това все още не е официално потвърдено от Светия престол

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рим се подготвя за посещението на украинския президент Володимир Зеленски с извънредни мерки за сигурност, включително разполагането на около 1500 полицаи и служители по сигурността, които трябва да осигурят гладкото протичане на държавното посещение, съобщава ДПА, като цитира местни медии, пише БТА.

Летищата, железопътните гари и метрото ще бъдат под специален контрол. Над града е създадена зона, забранена за полети, включително за безпилотни самолети. Навсякъде, където се очаква да премине украинския президент, са разположени снайперисти.

Първоначално беше потвърдено само среща с президента Серджо Матарела. Предполага се, че Зеленски ще се срещне и с италианската премиерка Джорджа Мелони в официалната ѝ резиденция в историческия център на Рим.

В следобедните часове е планирана аудиенция при папа Франциск, въпреки че това все още не е официално потвърдено от Светия престол.

Вечерта Зеленски ще бъде гост на известното телевизионно предаване "Порта а порта", по данни на телевизия "РАИ".

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: