Отидете към основна версия

1 193 8

Бой в Минеаполис при номинация на кандидати за общински съветници ВИДЕО

  • минеаполис-
  • кащ-
  • бой-
  • общински съветници-
  • пострадали

Пострадали са поне двама души

Снимка: Уикипедия

При номинирането на кандидати за общинския съвет на Минеаполис е избухнала крамола, при която са пострадали най-малко двама души, предаде Асошиейтед прес.

До сблъсъка се стигнало по време на събрание на Демократическата земеделско-работническа партия за одобряване на кандидатите за 10-и район на Минеаполис, което се е провело в събота в училище в града, съобщава "Стар трибюн".

Видеоклип, публикуван в социалните мрежи, показва, че безредиците са започнали, след като на сцената са излезли поддръжници на члена на Съвета на Минеаполис Айша Чутаи, което скандализирало поддръжниците на претендента за тази позиция Насри Варсаме. Някои от привържениците на Варсаме скочили на сцената, крещейки, удряйки по маси и жестикулирайки разпалено, съобщава вестникът.

Председателят на събранието Сам Дотен нарекъл поведението смущаващо и прекратил събитието, без да бъде избран кандидат, като заявил, че това вече не е безопасно.

Най-малко един човек е бил настанен в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи, пише вестникът. На втори човек е оказана медицинска помощ на мястото на инцидента.

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини