Отидете към основна версия

1 467 3

Наводнения потопиха части от Хърватия, Словения и Сърбия

  • сърбия-
  • хърватия-
  • словения-
  • наводнения-
  • дъждове

В резултат на силна буря в Нови Сад, двама души са били ранени, а дъждът и градушката създадоха състояние на извънредност

Източник: БГНЕС

Интензивни проливни дъждове и наводнения засегнаха части от Хърватия, Словения и автономната област Войводина в Сърбия, според информацията на македонското електронно издание "Плюс Инфо“.

В резултат на силна буря в Нови Сад, двама души са били ранени, а дъждът и градушката създадоха състояние на извънредност. Екипи на "Бърза помощ" се отзоваха на няколко сигнала за граждани в беда, включително и за верижна катастрофа. В няколко квартала на града бе наложено спиране на движението, предаде "Фокус".

В Словения се съобщава за 16 свлачища поради лошото време, а пожарникари и около 100 войници помагат в изчистването на вода от подземните помещения на сгради и складове в цялата страна. Движението по няколко пътя в страната е затруднено.

Тежкото положение засяга и Хърватия, където реките Корана и Зарманя достигнаха рекордни нива.

Хърватският премиер, Андрей Пленкович, заяви пред медиите, че ситуацията в Хърватска Костайница остава сложна, но се полагат усилия и се предприемат стъпки. На въпрос за удовлетвореността си от скоростта, с която се изгражда системата за защита от наводнения в града, той отговори, че "има възможност за подобрение", предаде "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: