Last news in Fakti

18 Май, 2023 14:05 1 454 3

Наводнения потопиха части от Хърватия, Словения и Сърбия

  • сърбия-
  • хърватия-
  • словения-
  • наводнения-
  • дъждове

В резултат на силна буря в Нови Сад, двама души са били ранени, а дъждът и градушката създадоха състояние на извънредност

 Наводнения потопиха части от Хърватия, Словения и Сърбия - 1
Източник: БГНЕС

Интензивни проливни дъждове и наводнения засегнаха части от Хърватия, Словения и автономната област Войводина в Сърбия, според информацията на македонското електронно издание "Плюс Инфо“.

В резултат на силна буря в Нови Сад, двама души са били ранени, а дъждът и градушката създадоха състояние на извънредност. Екипи на "Бърза помощ" се отзоваха на няколко сигнала за граждани в беда, включително и за верижна катастрофа. В няколко квартала на града бе наложено спиране на движението, предаде "Фокус".

В Словения се съобщава за 16 свлачища поради лошото време, а пожарникари и около 100 войници помагат в изчистването на вода от подземните помещения на сгради и складове в цялата страна. Движението по няколко пътя в страната е затруднено.

Тежкото положение засяга и Хърватия, където реките Корана и Зарманя достигнаха рекордни нива.

Хърватският премиер, Андрей Пленкович, заяви пред медиите, че ситуацията в Хърватска Костайница остава сложна, но се полагат усилия и се предприемат стъпки. На въпрос за удовлетвореността си от скоростта, с която се изгражда системата за защита от наводнения в града, той отговори, че "има възможност за подобрение", предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маг

    3 0 Отговор
    Казах ви за водното бедствие ! Не повярвахте ! Иде !

    Коментиран от #2

  • 2 Aлфа Bълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Маг":

    Числата от тотото моля!
  • 3 Путин е Екопрестъпник

    2 0 Отговор
    Путин е агресор, военнопрестъпник и екопрестъпник, който с продължителната си война в Украйна с масирани бомбардировки и мощен обстрел с ракети, променя климата в Европа, изменя циркулацията на естествените въздушни течения, увеличава радиационния фон в почвата, замърсява въздуха и водите , чийто последици вече започват да се усещат с катастрофални проливни дъждове, наводнения и засушавания в Европа и нарушава естествения климатичен екобаланс на планетата, което ще има гибелни последици за бъдещето на човечеството ...!!!
Новини по държави: