Отидете към основна версия

5 997 239

Зевс контролираше стихиите и командваше небесните сили. F-16 може дори повече

  • ф-16-
  • f-16-
  • изтребители-
  • изтребител-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • самолети-
  • володимир зеленски-
  • зевс

Доставката на модерни изтребители на Украйна ще наклони везните в тази война

Снимка: Shutterstock

F-16 е предвестник на победата. Кога и как западните бойци ще променят конфигурацията на войната

Струва си да се разчита, че вече септември-октомври ще станат решаващи, когато Кремъл няма да може дори да се престори на оптимист за своята „военна операция“. Всички ключови послания по този въпрос се очаква да бъдат предадени на Г-7 с участието на Володимир Зеленски.

- Изтребителите 4-то поколение (да не говорим за 5-то) днес са толкова всемогъщи, колкото бог Зевс в гръцката митология: той контролираше стихиите и командваше небесните сили. F-16 може дори повече.

- F-16 е многоцелеви изтребител, носи на борда си 5-8 тона "почерпки" - бомби и ракети. Способен е да поддържа наземни части в настъпление, използвайки управляеми и неуправляеми авиационни бомби, ракети, реактивни снаряди. F-16 е 4 в 1: прехващач, изтребител, бомбардировач и щурмови самолети.

- F-16 работи и като платформа за противоракетни и противовъздушни ракети, което означава, че може да бъде превърнат в летящ HIMARS или Iris-T. Бойният радиус на самия изтребител се добавя към обсега на ракетите: той може да лети 1000 км в тила на врага.

Съвременната авиация до известна степен е оръжие за масово поразяване, защото 5-8 тона боен товар може да унищожи всеки укрепен район. В еквивалентно изражение това са най-малко 250 ракети HIMARS (ако се броят по боен елемент). Първо, военновъздушните сили в продължение на седмица или две с помощта на противорадарни ракети унищожава противовъздушната защита на окупаторите, а след това започват ракетни атаки и бомбардировки.

- 2-3 ескадрили F-16 са в състояние да сломят гръбнака на рашистската отбрана. Както казват военните, който контролира небето, контролира войната.

- В навечерието на G7 беше ясно, че Украйна ще получи F-16. Въпросът е колко, кога и от кого.

- "Колко" и "от кого" са прости въпроси. Има три потенциални донора, които преминават към F-35: Дания, Белгия и Холандия. Общо триото извежда от строя 139 изтребителя. Ако говорим за тази година, тогава става въпрос за една или две ескадрили от Холандия и една от Дания, тоест, общо от 24 до 36 машини - Defense Express. Между другото, новите (и неоцелелите) самолети не само ще струват многократно повече, но тук влиза такъв фактор, като времето: опашката за тях е съставена за десет години напред.

- За Въоръжените сили на Украйна е важно не само да получат самия самолет, но и оръжията. Без тях F-16 е просто летяща платформа. БК и резервните части съставляват 50% от общата проверка на машината и тук явно американските ни партньори трябва да вземат думата.

- Самолетите ще пристигнат в Украйна, когато обучението на пилотите приключи. Грубо казано, това е септември-октомври. Обучението на пилотите от 1-2 клас отнема 3-4 месеца. Надяваме се, че тогава Зевс, върховният бог от 4-то поколение, ще се втурне на огнената си колесница през отбранителни линии на нашествениците и вярата им в "царя и отечеството" ще изгори напълно.

Източник: Орестократія

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 117 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: