Отидете към основна версия

763 6

Косово: Основните ни цели са ЕС и НАТО

  • косово-
  • османи-
  • президент-
  • ес-
  • нато

Заяви президентът на страната

Източник: БГНЕС

Според информацията от Ekonomia online, Вьоса Османи, президентът на Косово, заяви, че основната цел на външната политика на страната е членството в Европейския съюз и НАТО.

По време на откриването на Дипломатическото пролетно училище, организирано от Дипломатическата академия, президентът подчерта, че Косово има ясни цели по отношение на присъединяването си към важните международни институции.

Вьоса Османи заяви, че училището представлява възможност за принос и подчерта значението на дипломацията за бъдещето и отговорността на дипломатите в поддържането на международните отношения. Тя отбеляза напредъка, постигнат във външната политика на Косово, предаде trud.bg.

Президентът подчерта, че членството в Европейския съюз и НАТО остават общи цели за Косово и че решението чрез диалог със Сърбия има за цел да гарантира мира в региона и извън него. Основен приоритет продължава да бъде икономическата дипломация. Тъй като за малките страни като Косово това е предизвикателство, партньорството играе ключова роля, особено в областта на икономическата дипломация, посочи президентът Османи.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 11 гласа.

Свързани новини