Отидете към основна версия

968 1

В основните и средните училища в Северно Косово няма да има занятия от днес

  • северно косово-
  • полиция-
  • училища-
  • кметове-
  • сблъсъци-
  • общини

Причината за прекъсването на учебните занятия е свързана с насилственото проникване на членове на косовската полиция и специални части и окупацията на общински сгради в Звечан, Лепосавич и Зубин поток

Източник: БГНЕС

От днес учебните занятия във всички основни и средни училища, както и в детските градини в северната част на Косово, ще бъдат преустановени, според решение, взето на среща на директорите на училищата в този регион с ръководителя на училищната администрация, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

Родителите на децата в северната част на Косово получиха съобщение, че учебните занятия ще бъдат прекратени, докато членовете на косовската полиция не се оттеглят от този район. Причината за прекъсването на учебните занятия е свързана с насилственото проникване на членове на косовската полиция и специални части и окупацията на общински сгради в Звечан, Лепосавич и Зубин поток, отбелязва телевизията.

Общинските сгради в тези три общини в Северно Косово са под охранa на косовската полиция и нейните специални части. Вратите на общинските сгради са заменени, а видеонаблюдението е установено. Гимназията в Звечан се намира точно до сградата на общината, като около нея са разположени и косовски специални сили.

В петък, след опитите на граждани от северната част на Косово да пречат на полицията да влезе в общинските сгради в Звечан, Зубин поток и Лепосавич, възникнаха сблъсъци, при които полицията използва сълзотворен газ, димки и шокови гранати. Няколко сърби бяха ранени, а косовската полиция проникна в общинските сгради и вкара в тях новоизбраните албански кметове, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини