Отидете към основна версия

1 023 3

Дубай подготвя студентите за самостоятелен живот

  • оае-
  • програма-
  • студенти-
  • самостоятелен живот-
  • дубай-
  • обединени арабски емирства-
  • програмата unihawk

В Дубай започва програма за подготовка на студентите за самостоятелен независим живот

Снимка: Shutterstock

Дубай ще стартира програма за подготовка на кандидати и студенти в колежи и университети за независим живот, за да им помогне да преодолеят емоционалните трудности, които се появяват, когато живеят вече извън дома си.

Специално подбрани програми ще се борят с проблеми като стрес и носталгия по дома, ще учат младите хора как да управляват емоционалното си състояние, да се социализират компетентно и да поддържат здравословен баланс между обучение и личен живот.

В допълнение, програмата включва часове по финансов мениджмънт и бюджетиране, готвене, пране и лична хигиена, които ще помогнат на учениците да се справят ефективно с ежедневните домакински задачи.

Експертите смятат, че е необходимо да се повиши психологическата стабилност на младите хора, които напускат домовете си. Според тях животът в университета може да бъде предизвикателство както академично, така и социално, така че е важно да се разработят стратегии за справяне на студентите и да се научат как да търсят помощ при необходимост.

Програмата Unihawk ще стартира обучителни семинари от 23 юни 2023 г., обхващащи теми като приемане на промяната, поставяне на цели, управление на времето, планиране на хранене и управление на бюджета.

Семинарите ще обхващат и емоционални въпроси като социална асимилация, управление на стреса, сън и психично здраве, както и злоупотреба с вещества и зависимости. Програмата е предназначена за тийнейджъри над 16 години. Тя е разработена въз основа на информация от студенти от колежи и университети и се контролира от професионални ментори.

Источник: Khaleej Times

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини