Отидете към основна версия

1 260 5

ChatGPT започва работа на пълен работен ден в кметството в Токио

  • япония-
  • токио-
  • чат джи пи ти-
  • работа-
  • изкуствен интелект-
  • институции

Губернаторът, Юрико Коике, обяви

Източник: Shutterstock

Губернаторът на Токио, Юрико Коике, обяви, че кметството на града планира да внедри чатбота с изкуствен интелект ChatGPT в работата на всички столични агенции от август. Това заявление бе направено пред журналисти и цитирано от информационната агенция Киодо.

Според Коике, използването на ChatGPT ще стартира през август и ще бъде въведено във всички отдели на кметството. Предимствата на тази иновативна технология бяха проучени, както и нейните недостатъци, и сега се планира насърчаването ѝ в различни административни области.

ChatGPT ще бъде използван за създаване на документи и информационни бюлетини за местните жители, според изявлението на губернатора, цитира dariknews.bg.

По-рано министърът на административните въпроси и комуникациите на Япония, Такеаки Мацумото, също изрази намерение да използва ChatGPT в ежедневната работа на министерството. Министърът на икономическата сигурност, Санае Такаичи, от своя страна заяви, че местните власти няма да наложат незабавни забрани или регулации върху използването на ChatGPT и други програми, базирани на изкуствен интелект.

ChatGPT е услуга на американската компания OpenAI, която бе пусната в експлоатация към края на 2022 година. Този чатбот работи в режим на диалог с потребителя и има възможност да отговаря на допълнителни въпроси, да признава грешки, да оспорва неправилни предположения и да отхвърля неподходящи искания. Възможностите на тази услуга привлякоха голямо обществено внимание. Но тя бе критикувана след използването ѝ от студенти в различни държави за измама при изпити и изготвяне на дипломни работи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: