Отидете към основна версия

761 14

ООН подкрепя малки и средни предприятия при възстановяването на Украйна

  • украйна-
  • възстановяване-
  • оон-
  • подкрепа-
  • предприятия

Очаква се втората конференция за възстановяване на страната, която ще се проведе утре в Лондон, да привлече 1 000 високопоставени представители от 61 държави

Източник: Shutterstock

Според информацията на ДПА, Организацията на обединените нации (ООН) посочва, че една от следващите големи цели в усилията за възстановяване на Украйна е подпомагането на малките и средни предприятия. Ахим Щайнер, ръководител на Програмата за развитие на ООН (ПРООН), отбелязва, че значителна част от икономическото възстановяване на страната може да бъде постигната чрез финансова помощ за новоосновани компании.

В допълнение, училищата в страната трябва да бъдат възстановени, за да се осигури завръщането на десетки хиляди ученици в класните стаи.

Щайнер не посочва конкретните суми, необходими за възстановяването на страната, като се има предвид, че значителна част от инфраструктурата бе разрушена след руската инвазия, предаде БТА.

Очаква се втората конференция за възстановяване на Украйна, която ще се проведе утре в Лондон, да привлече 1 000 високопоставени представители от 61 държави, бизнес лидери и глобални инвеститори.

По оценки на украинските органи, за възстановяването на страната ще са необходими около 750 милиарда долара. ПРООН посочва, че в хода на войната са пострадали 1,5 милиона сгради и жилища, хиляди училища и здравни заведения в цялата страна.

Едно от най-големите предизвикателства за възстановителните усилия ще бъде голямото количество мини, заявява Щайнер, който посети Украйна за няколко дни.

Първата конференция за възстановяване на Украйна се проведе миналата година в Лугано, Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: