Отидете към основна версия

2 505 82

Зеленски: Русия крие доказателства за "Каховка"

  • зеленски-
  • украйна-
  • доказателства-
  • каховка-
  • херсонска област-
  • русия

Това изявление бе направено от президента във видеообръщение

Източник: БГНЕС

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, заяви в четвъртък, че в окупираната от Русия част на Херсонска област се изнасят телата на хора, загинали в резултат на наводненията. Той предположи, че руските власти правят това с цел да скрият доказателства и следи от престъпления. Зеленски подчерта, че Русия се опитва да унищожи доказателствата и следите от своите престъпления на окупираните територии.

Това изявление бе направено от президента във видеообръщение след провеждането на брифинг, организиран от разузнавателните служби и дипломатически представители за страните-партньори от Г-7, Г-20 и други международни организации. Зеленски призова света да предприеме действия и да натисне Русия да прекрати своите деструктивни действия.

Президентът изрази необходимостта от пълна деокупация на Атомната електроцентрала Запорожие и нареди на министъра на вътрешните работи на Украйна да проведе информационна кампания, за да разясни на хората всички рискове. Той обсъди също така последиците от руската терористична атака срещу Каховската водноелектрическа централа, включително изнасянето на телата на загиналите хора, цитира news.bg.

Съобщава се, че мините, които са изхвърлени от язовир "Каховка" при наводненията в Украйна, могат да се носят по течението и да достигнат до плажовете на Черно море. Министърът на извънредните ситуации на Русия съобщи, че наводненията са причинили смъртта на 41 души и хоспитализацията на 121 души, като над 8000 са били евакуирани.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: