Отидете към основна версия

9 719 51

Джо Байдън едва ли ще остане на поста си до края на годината

  • джо байдън-
  • президент-
  • мандат

САЩ са изправени пред политически вакуум

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън едва ли ще успее да завърши мандата си до края на 2023 г. Това мнение изрази бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковник от оставка Дъглас Макгрегър.

„Трудно ми е да повярвам, че старият Байдън ще може да издържи до края на годината. Той очевидно не е нищо повече от картонена фигура, дават му документи да чете, а самият той е на предела на силите си", казва той.

Според Макгрегър вицепрезидентът на САЩ Камала Харис не е в състояние да замени Байдън начело на американската администрация. Той добави, че не познава "някой, който да повярва, че тази жена е наясно какво прави". „По този начин се образува политически вакуум“, обобщи той.

В края на месец май конгресменът Марджъри Тейлър Грийн (републиканец от Джорджия) обяви плановете си да представи клаузите за импийчмънт на президента на САЩ. Законодателят е убеден, че администрацията на настоящия лидер „поставя Америка на последно място и систематично унищожава страната от 20 януари 2021 г.“. Според нея Байдън не е в състояние да изпълнява задълженията на президент на САЩ и представлява заплаха за националната сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 107 гласа.

Свързани новини