Отидете към основна версия

4 565 98

Рамзан Кадиров отчете бойни успехи: Чеченци унищожиха позиции на украинската армия

  • рамзан кадиров-
  • русия-
  • украйна-
  • сергей шойгу

Руските сили са унищожили 16 германски танка "Леопард", което е 100% от тези бронирани машини, доставени на Украйна от Полша и Португалия, докладва по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бойци от Чеченската република унищожиха позициите на Въоръжените сили на Украйна в село Наумовка, което принуди противника да избяга. Това написа ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров в канала си в Telegram, цитиран от ТАСС.

Според него врагът е очаквал да защити този район, а след това да се придвижи още по-далеч.

"Плановете обаче се промениха драматично след няколко точни попадения на голямокалибрени снаряди. Казано по-просто, той избяга, оставяйки след себе си няколко гранатомета, патрони и други оръжия, които ще продължат успешно да служат в интересите на чеченските части", пише Кадиров.

Той добави, че такъв резултат е постигнат с общите усилия на отряди чеченски бойци.

"Съвместната работа на минохвъргачен екипаж и опитен щурмови отряд дава изключително положителен резултат при унищожаването на огневи позиции на противника. окръг на Чеченската република Рустам Агуев, заедно с военния персонал от батальона "Западно-Ахмат" на Министерството на отбраната на Руската федерация, ясно ни демонстрира ефективността на тази стратегия. Благодаря на Рустам Агуев и всички наши бойци за ефективните и ползотворна работа", каза областният ръководител.

Руските сили са унищожили 16 германски танка "Леопард", което е 100% от тези бронирани машини, доставени на Украйна от Полша и Португалия. Това докладва по-рано в понеделник руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той изтъкна, че руските въоръжени сили продължават ефективно да нанасят щети на противника, което значително намалява неговия настъпателен потенциал.

По негови думи от 4 юни насам общо украинските сили са загубили около 2500 единици различно въоръжение във всички направления. В допълнение, през последния месец руските сили за противовъздушна отбрана са прехванали 158 ракети от американската реактивна системи за залпов огън HIMARS, както и 25 крилати ракети Storm Shadow.

Противникът не е постигнал целите си в нито един от секторите на фронта, което свидетелства за уменията на руските бойци и за "очевидно твърде високите очаквания от така рекламираните западни оръжия", подчерта Шойгу.

Украинските сили използват германски "Леопард"'-и, откакто започнаха контранастъплението си на 4 юни. Руското министерство на отбраната многократно е съобщавало за унищожаването на такива танкове.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: