Отидете към основна версия

1 279 18

Байдън предложи на Ердоган създаване на директен канал за комуникация

  • сащ-
  • турция-
  • байдън-
  • ердоган-
  • комуникация-
  • канал

За обсъждане на "бързо променящите се събития"

Източник: БГНЕС

Президентът на Съединените американски щати, Джо Байдън, предложи на турския президент, Реджеп Тайип Ердоган, създаването на директен канал за комуникация, предназначен за обсъждане на "бързо променящите се събития". Това съобщи вестникът Sabah, указвайки, че предложението на американския лидер е важен резултат от преговорите между двамата президенти, проведени по време на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, цитира "Фокус".

Президентът Байдън подчерта, че създаването на такъв незабавен комуникационен канал може да бъде полезно, тъй като ситуацията в света се променя бързо и има необходимост от спешна комуникация между лидерите. Вестникът Sabah припомня, че по време на предизборната си кампания за президент на Демократическата партия, Байдън е говорил за сътрудничество с опозицията в Турция с цел премахване на Ердоган от властта чрез избори. Въпреки това, сега американският лидер изразява необходимостта да напомни на турския президент за силното приятелство между двете страни.

Преговорите между Ердоган и Байдън се състояха в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. По време на приветствието си, Ердоган обяви началото на нов етап в отношенията между Турция и САЩ и изрази намерението си за засилване на диалога между двата държавни лидера.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини