Отидете към основна версия

1 863 30

Британското разузнаване към руснаците: Елате при нас, станете наши агенти

  • ми6-
  • великобритания-
  • агенти-
  • шпиони-
  • ричард мур

Във втората си реч, откакто оглави разузнавателната служба МИ6 през 2020 г., Ричард Мур заяви, че има малко изгледи Русия да си върне инерцията в Украйна

Снимка: Shutterstock

Ръководителят на британската служба за външно разузнаване MИ6 призова руснаците, ужасени от войната в Украйна, да "подадат ръка" на неговата агенция и заедно да сложат край на кръвопролитията, съобщава "Ройтерс".

Във втората си реч, откакто оглави разузнавателната служба МИ6 през 2020 г., Ричард Мур заяви, че има малко изгледи Русия да си върне инерцията в Украйна.

По време на изявата си в британското посолство в Прага той сравни настоящата ситуация в Украйна с Пражката пролет през 1968 г., когато Съветският съюз отмени либералните реформи.

"Докато стават свидетели на продажността, вътрешните борби и безчувствената некомпетентност на своите лидери - човешкият фактор в най-лошия му вид - много руснаци са изправени пред същите дилеми като своите предшественици през 1968 г.", посочи Мур.

"Приканвам ги да направят това, което другите направиха през последните 18 месеца, и да се присъединят към нас", изтъкна той.

"Нашата врата винаги е отворена. Техните тайни ще бъдат в безопасност при нас и заедно ще работим, за да сложим край на кръвопролитията", обеща Мур.

Той нарече "безсъвестно" решението на Иран да изпрати на Москва дронове камикадзе за конфликта в Украйна и отбеляза, че то е породило вътрешни разногласия на най-високо равнище сред управляващите в Техеран.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: