Отидете към основна версия

2 325 32

Пригожин регистрира компания в Беларус, предмет на дейност-управлeние на недвижими имоти

  • пригожин-
  • чвк вагнер“

Адресът на фирмата е село Цел, област Осиповичи. Именно в това населено място се намира полевият лагер, където пристигат наемниците на ЧВК Вагнер от Русия

Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин е регистрирал компанията Concord Management and Consulting LLC в Беларус. Това съобщава Reform.by, като се позовава на данните на Беларуския единен държавен регистър на юридическите лица и индивидуалните предприемачи.

Според Reform.by компанията е регистрирана на 19 юли 2023 г. Уставният капитал е 200 беларуски рубли (около 80 долара). Адресът на фирмата е село Цел, област Осиповичи. Именно в това населено място се намира полевият лагер, където пристигат наемниците на ЧВК Вагнер от Русия. Като собственик на компанията е посочено руското LLC Concord Management and Consulting, а като ръководител самият Пригожин. Предметът на дейност на дружеството е “Управление на недвижими имоти”.

Групата компании "Конкорд" включва целия бизнес на Евгений Пригожин - от кетъринга до ЧВК "Вагнер". Concord Management and Consulting LLC е неговата организация майка. Официално в него работят 31 души.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: