Отидете към основна версия

3 471 48

САЩ дариха военно оборудване на Молдова

  • молдова-
  • сащ-
  • подарък-
  • военно-
  • оборудване

Молдовското министерство на отбраната посочи, че това дарение е в рамките на модернизацията на армията и усъвършенстването на отбранителните способности на страната

Източник: Shutterstock

Съединените американски щати осигуриха дарение от военно оборудване на Националната армия на Република Молдова. Това беше обявено от дипломатическата мисия на САЩ в Кишинев и Министерството на отбраната на Молдова, според изявление, цитирано от молдовската новинарска агенция МОЛДПРЕС.

Молдовското министерство на отбраната посочи, че това дарение е в рамките на модернизацията на армията и усъвършенстването на отбранителните способности на страната.

Посолството на САЩ в Кишинев обяви, че през последните 31 години правителството на САЩ, чрез Европейското военно командване на САЩ, е предоставило над 123 милиона долара за военна помощ, обучение и образование на молдовските военни, както и над 36 милиона долара за хуманитарна помощ, по молба на текущото и предишни правителства на Молдова.

"Споразумението за тези доставки за Република Молдова беше сключено през 2019 г. и е само един от многото начини, по които Съединените щати се гордеят, че работят с молдовските власти за по-проспериращо, демократично и сигурно бъдеще за всички граждани", се посочва в съобщението на посолството на САЩ.

Дарението от военно оборудване беше доставено в Кишинев по въздух и представлява важна стъпка за подобряване на отбранителните способности на Молдова в условията на нарастващите заплахи и предизвикателства в региона, цитира dariknews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 33 гласа.

Свързани новини