Отидете към основна версия

6 404 12

Бразилия може да измести САЩ като най-голям износител на царевица

  • бразилия-
  • сащ-
  • царевица-
  • износ

Благодарение на успешната реколта и логистичните подобрения

Източник: Shutterstock

Бразилия се очаква да стане най-големият износител на царевица в света, изпреварвайки САЩ, благодарение на успешната реколта и логистичните подобрения. Износът на царевица през северните пристанища на Бразилия, които използват водни пътища в басейна на река Амазонка, се очаква да надмине износа през традиционното бразилско пристанище Сантос за трета поредна година. Това подчертава как Бразилия най-после преодолява инфраструктурните предизвикателства, които ограничаваха доставките на световния пазар.

Този успех се дължи и на новото споразумение за търговия между Бразилия и Китай, което вероятно ще укрепи позициите на Бразилия като водещ износител на царевица спрямо САЩ. Също така, разнообразните инвестиции в инфраструктура и терминали за износ допринасят за подобряване на логистиката и намаляване на разходите, предаде БТА.

Въпреки това, Бразилия се сблъсква с предизвикателства в съхранението на царевицата. Капацитетът за съхранение все още е по-слаб в сравнение с други износители като Канада, САЩ и Аржентина. Този проблем може да се реши чрез изграждане на допълнителни силози.

Въпреки тези предизвикателства, успехите на Бразилия в подобряване на инфраструктурата и износните маршрути я правят важен играч на световния пазар на царевица и спомагат за нейната конкурентоспособност.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: