Отидете към основна версия

1 325 9

Убиха 11-годишно дете при обстрел на град Тимбукту в Мали

  • мали-
  • тимбукту-
  • дете-
  • обстрел-
  • загинал

Два снаряда ударили центъра на града

Дете беше убито, а най-малко двама души - ранени, при обстрел на град Тимбукту в Мали, съобщиха местните власти, цитирани от агенция Франс прес, която се позова и на източник от болница.

Местен служител казва пред АФП, че два снаряда, изстреляни от "терористи", са ударили "центъра на Тимбукту" и са убили 11-годишно момиче. Източникът на агенцията добавя, че сред ранените има четиригодишно дете.

"В събота към 17:30 ч. въоръжени терористични групи насочиха към град Тимбукту снаряд, който падна близо до пазара", потвърдиха от армията, като съобщиха за "четирима цивилни, откарани в болница".

"Потвърждаваме смъртта на малко момиченце", заявиха от болницата за Франс прес. В понеделник местните власти казаха за агенцията, че ислямисти са поставили града под блокада от няколко дни. По-рано този месец в публикация в социалните мрежи, приписвана на джихадистката "Група за подкрепа на исляма и мюсюлманите", свързана с "Ал Каида", се твърдеше, че групировката е "обявила война" на хората от района на Тимбукту. Мироподдържащите сили на ООН трябва да напуснат базата си в Тамбукту до края на годината, а френските части вече си тръгнаха от Мали.

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини