Отидете към основна версия

2 126 43

Властите в Киев планират да изградят допълнителни укрепления

  • украйна-
  • русия-
  • укрепления-
  • атака

След като остава налице риск от руска атака

Източник: Shutterstock

Властите в столицата Киев съобщават, че планират да изградят допълнителни укрепления, след като остава налице риск от руска атака. Тази информация е предадена от агенция Reuters, която цитира официални източници от Киев.

През първата фаза на инвазията, започнала през февруари 2022 г., руските сили опитаха да превземат града, но се сблъскаха с упорита украинска съпротива и се оттеглиха. Въпреки това, рисковете от нова атака не са изцяло отмахнати.

Кметът на Киев, Виталий Кличко, обяви, че градът ще инвестира 800 милиона гривни (приблизително 21,74 милиона долара) в изграждане на укрепления и други спешни военни мерки. "Киев е и ще остане приоритетна цел номер едно за врага", заяви Сергий Попко, ръководител на военната администрация на града, чрез свое съобщение в "Телеграм", предаде БТА.

Въпреки че руските сили вече контролират значителни територии в източната и южната части на Украйна, няма непосредствени сигнали за планирана нова атака срещу столицата. Въпреки това, Киев все още се изправя пред заплаха от атаки с ракети и дронове. Само вчера нова атака доведе до смъртта на двама души.

Кличко обяви, че също ще представи поправка към градския бюджет, с която се предвижда заделяне на 300 милиона гривни за нуждите на украинските въоръжени сили. Тези стъпки се предприемат с цел укрепване на отбранителната позиция на Украйна и подчертават ангажимента на страната за защита на своята териториална цялост и суверенитет.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: