Отидете към основна версия

1 602 36

Украйна ще получи първите 10 американски танка през семптември

  • украйна-
  • танкове-
  • абрамс-
  • американски-
  • сащ

От обещаните 31 Abrams

Източник: БГНЕС

Украйна ще получи първите десет от обещаните 31 танка Abrams през средата на септември, съобщи "Политико", позовавайки се на източници от западни служител, цитира news.bg.

Западните служители се надяват, че тази доставка на танкове ще предостави на украинските сили необходимото предимство за успешно пробиване на отбранителните укрепления на Русия в рамките на започналото контранастъпление.

Според говорител от Министерството на отбраната на САЩ, десетте танка Abrams в момента се намират в Германия, където преминават през последни стъпки от ремонта си. След завършването на всички необходими процеси, те ще бъдат изпратени в Украйна.

По-рано, около 200 украински войници бяха обучени на учебни танкове на полигони в Германия, като това подготвително обучение има за цел да ускори внедряването на тези танкове в украинската армия.

Танкът M1 Abrams е модерен основен боен танк, оборудван със съвременни системи за управление на огъня, включително лазерни далекомери, нощно виждане и бордови компютър за подпомагане на избора на цели и прицелване. Той представлява мощно въоръжение и бронирана техника, която може да бъде използвана в различни военни операции.

Важно е да се отбележи, че Abrams има голямо тегло, което може да ограничи маневреността му на трудни терени и при лоши метеорологични условия, особено извън пътищата.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: