Отидете към основна версия

2 237 50

Украйна против присъствието на посланиците на Русия и Беларус на Нобеловите награди

  • украйна-
  • нобелови награди-
  • русия-
  • беларус-
  • посланици

Министерството на външните работи на страната излезе с официално изявление

Източник: Shutterstock

Министерството на външните работи на Украйна излезе с официално изявление, в което призова Нобеловата фондация да "подкрепи международните усилия за изолиране на Русия и Беларус", съобщава руската служба на "Би Би Си", предаде news.bg.

Това стана, след като посланиците на Русия и Беларус отново бяха включени в списъка на поканените на банкет в Стокхолм по повод връчването на Нобеловите награди. От фондацията казаха, че се опитват да привлекат дори онези, които не споделят ценностите на Нобеловата награда.

"Най-вероятно в деня, когато руският посланик седи в хубав костюм в концертната зала на Стокхолм, руската армия ще извърши нови военни престъпления в окупираните украински територии, а руските ракети ще унищожат още жилищни квартали в украинските градове. При такива условия как ще реагира Кремъл на решението на фонда да се върне към обичайната си работа? Само чрез засилване на чувството за безнаказаност и нови престъпления", се казва в съобщение на МВнР.

Миналата година Нобеловата фондация заяви, че няма да бъдат поканени посланиците на Русия и Беларус заради руската агресия срещу Украйна. Руските официални представители не коментираха новопостъпилите покани.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: