Отидете към основна версия

4 070 77

Съветник на Володимир Зеленски: Сега е моментът да използваме чуждестранната военна техника

  • александър роднянски-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • оръжие-
  • крим

Според Александър Роднянски точно сега е моментът да се използва цялото модерно оборудване на НАТО, получено от Украйна, за да се получи доста уверено предимство и да се ускори напредъкът

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветникът на президента на Украйна Александър Роднянски в ефира на програмата Би Би Си Радио 4 коментира информацията за предполагаемия пробив на първата линия на отбраната на руските военни в Запорожка област.

"Тази информация вече е секретна. Минаваме през руските отбранителни линии. [...] Както казват нашите генерали, втората и третата линия на отбрана не са толкова добре защитени, те са по-малко плътни и няма да бъдат толкова трудни за преодоляване", каза той.

Според него точно сега е моментът да се използва цялото модерно оборудване на НАТО, получено от Украйна, за да се "получи доста уверено предимство и да се ускори напредъкът".

"Руската страна никога не трябва да се подценява, те имаха време да се подготвят, знаеха точно какво ще се случи след това, видяха доставката на оръжие и обучението, през което преминахме, и имаха време да се адаптират към това. Но в същото време се надявам, че можем да успеем и да увеличим темпото на напредъка", добави той.

Фактът, че украинската армия, очевидно, е пробила първата отбранителна линия на руснаците в района на Роботине, се обсъжда от много коментатори през последните дни, включително от най-високопоставения американски генерал Марк Мили.

Ден преди това командващият украинските войски в южното направление генерал Александър Търнавски също потвърди в интервю за британски вестник, че неговите части са пробили първата, най-укрепена отбранителна линия на руснаците и сега може да е по-лесно за тях да се движат по-нататък, особено като се има предвид, че Русия бързо изчерпва резервите си.

Руското министерство на отбраната не потвърди тази информация. В ежедневните отчети на ведомството се появяват само съобщения за отразяване на атаки на въоръжените сили на Украйна в запорожското направление.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: