Отидете към основна версия

2 019 63

Съвместно учение, организирано от Румъния и САЩ, ще се състои в Черно море и Делтата на Дунав

  • румъния-
  • сащ-
  • учение-
  • черно море-
  • дунав

В него участват сили и специалисти за борба с взривните устройства от България, Франция, Великобритания, Румъния, Съединените американски щати, Турция и Украйна

Източник: БГНЕС

Учението "Морски бриз 23.3" (Sea Breeze 23.3) е многонационално учение, организирано от Румъния и Съединените щати, което ще се проведе в периода от 11-15 септември в зоната на отговорност на румънските военноморски сили в Черно море и Делтата на Дунав. Учението има за цел да развие оперативната и тактическа съвместимост между страните участнички в областта на борбата с взривните устройства, особено с плаващите морски мини, с оглед на гарантиране на свободата на корабоплаването.

В учението участват сили и специалисти за борба с взривните устройства от България, Франция, Великобритания, Румъния, Съединените американски щати, Турция и Украйна. Румънските военноморски сили вземат участие с разнообразни съдове и специалисти, включително кораби, бронирани катери, бързоходни плавателни съдове, специалисти от Центъра за данни за борба с мините и други, предаде БТА.

Този вид учения е важен за поддържането и увеличаването на съвместната способност на участващите страни в борбата с морските мини и други потенциални заплахи в морските води. Учението "Sea Breeze" се провежда периодично.

Церемонията по откриването на учението ще бъде проведена на 11 септември в пристанище Констанца, като ще присъстват представители на всички държави, участващи в учението.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: