Отидете към основна версия

1 574 9

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света

  • миграция-
  • сащ-
  • мексико-
  • граница

Според доклад на Международната организация по миграция

Източник: БГНЕС

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света, според доклад на Международната организация по миграция (МОМ).

МОМ е документирала 686 смъртни случая и изчезвания на мигранти по границата миналата година, но истинският брой вероятно е по-висок, заради липсата на достатъчно информация, предаде БТА.

В пресечената от каньони хълмиста пустинна местност мигранти загиват от топлинен удар през лятото и от хипотермия през зимата. Някои тела така е не биват открити.

Според агенцията на ООН почти половината от отчетените миналата година смъртни случаи, са били свързани с прекосяване на пустинята Сонора и пустинята Чихуахуа.

Броят на смъртните случаи и изчезванията, документирани от МОМ по границата, представлява почти половината от общо 1457 случая, отчетени в Северна и Южна Америка миналата година.

Една от най-тревожните тенденции, които МОМ наблюдава в Северна и Южна Америка, е увеличаването на смъртните случаи по миграционните маршрути в Карибско море. През 2022 г. са били регистрирани 350 смъртни случая, в сравнение с 245 през 2021 г. и по-малко от 170 – през предходните години. Повечето от жертвите по миграционните маршрути в Карибско море са хора от Доминиканската република, Хаити и Куба.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини