Last news in Fakti

12 Септември, 2023 18:16 1 536 9

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света

  • миграция-
  • сащ-
  • мексико-
  • граница

Според доклад на Международната организация по миграция

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света - 1
Източник: БГНЕС

Границата между САЩ и Мексико е най-смъртоносният сухопътен маршрут за миграция в света, според доклад на Международната организация по миграция (МОМ).

МОМ е документирала 686 смъртни случая и изчезвания на мигранти по границата миналата година, но истинският брой вероятно е по-висок, заради липсата на достатъчно информация, предаде БТА.

В пресечената от каньони хълмиста пустинна местност мигранти загиват от топлинен удар през лятото и от хипотермия през зимата. Някои тела така е не биват открити.

Според агенцията на ООН почти половината от отчетените миналата година смъртни случаи, са били свързани с прекосяване на пустинята Сонора и пустинята Чихуахуа.

Броят на смъртните случаи и изчезванията, документирани от МОМ по границата, представлява почти половината от общо 1457 случая, отчетени в Северна и Южна Америка миналата година.

Една от най-тревожните тенденции, които МОМ наблюдава в Северна и Южна Америка, е увеличаването на смъртните случаи по миграционните маршрути в Карибско море. През 2022 г. са били регистрирани 350 смъртни случая, в сравнение с 245 през 2021 г. и по-малко от 170 – през предходните години. Повечето от жертвите по миграционните маршрути в Карибско море са хора от Доминиканската република, Хаити и Куба.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    20 5 Отговор
    Най демократичната държава в света не пускат мигранти..а са разположили стотици военни бази по света за да носят демокрация.на същите бедняци

    Коментиран от #4

  • 2 Асдф

    16 0 Отговор
    А на нашата граница с Турция ги посрещат с хляб и сол талибаните.
  • 3 КОТарАК

    6 11 Отговор
    имах един аскерлия-така избяга в щатите. чудя му се на акъла що не избяга в Матушката. синеок , русоляв , щеше да мине за руснак и да си живее живота сега
  • 4 КОТарАК

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    още по по -най , матушката пък , направо ги праща на фронта , ако се излъже някой да влезе
  • 5 Реалист

    9 0 Отговор
    А циганите как от Индия са се озовали в БГ ?
  • 6 Гост

    3 0 Отговор
    В страната на свободните и задоволените.
  • 7 Румен Радев

    3 3 Отговор
    Абсолютно вярно, най сигурната граница е северо корейската граяница и границата на Украйна с Русия, границата на Пакистан с Индия в Кашмир, това са все деомкратични граници
  • 8 И защо

    2 2 Отговор
    бягат към Щатите и Запад, а не искат нов световен ред!?
  • 9 Джо Найден

    4 0 Отговор
    "Мигранти загиват от топлинен удар през лятото и от хипотермия през зимата. " Но повечето - от Хамерикански куршум!
    "Някои тела така е не биват открити." Защото Хамериканците ги заравят в тайни общи гробове, за да няма доказателства за това, колко демократични са ФАЩ!