Отидете към основна версия

1 661 6

Премиерът на Косово обвини Сърбия за нападението в Баньска

  • косово-
  • сърбия-
  • нападение-
  • полиция

Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба

Източник: БГНЕС

Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в село в Северно Косово тази сутрин, съобщи косовският премиер Албин Курти и обвини Сърбия, че стои зад атаката.

Курти потвърди, че 30 въоръжени мъже са нападнали полицейски патрул. Мъжете били с маски и униформи на специални военни части. Органите за сигурност са успели да ги обградят близо до манастира в Баньска и един от нападателите е загинал. Курти ги призова да се предадат, за да не се стига до още жертви. Косовският премиер обвини Сърбия, че нападението е било извършено с нейна подкрепа, пише БНР.

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Жозеп Борел осъди нападението на въоръжени банди в село Баньска в северната част на Косово, населена с преобладаващо сръбско население.

Специалният пратеник на ЕС за диалога между Косово и Сърбия, Мирослав Лайчак, призова двете държави незабавно да се върнат към диалога за нормализиране на отношенията, като добави, че извършителите трябва да бъдат изправени пред съда.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини