24 Септември, 2023 18:41 1 660 6

Премиерът на Косово обвини Сърбия за нападението в Баньска

  • косово-
  • сърбия-
  • нападение-
  • полиция

Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба

Премиерът на Косово обвини Сърбия за нападението в Баньска - 1
Източник: БГНЕС

Един косовски полицай беше убит, а друг ранен при стрелба в село в Северно Косово тази сутрин, съобщи косовският премиер Албин Курти и обвини Сърбия, че стои зад атаката.

Курти потвърди, че 30 въоръжени мъже са нападнали полицейски патрул. Мъжете били с маски и униформи на специални военни части. Органите за сигурност са успели да ги обградят близо до манастира в Баньска и един от нападателите е загинал. Курти ги призова да се предадат, за да не се стига до още жертви. Косовският премиер обвини Сърбия, че нападението е било извършено с нейна подкрепа, пише БНР.

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Жозеп Борел осъди нападението на въоръжени банди в село Баньска в северната част на Косово, населена с преобладаващо сръбско население.

Специалният пратеник на ЕС за диалога между Косово и Сърбия, Мирослав Лайчак, призова двете държави незабавно да се върнат към диалога за нормализиране на отношенията, като добави, че извършителите трябва да бъдат изправени пред съда.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забавя, но не забравя

    14 6 Отговор
    Тези, които създадоха македонска нация, господ им го върна с украинска и косоварска.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаах":

    Така си мааш.
  • 4 че КЪК иначе?

    11 2 Отговор
    За всичко им е виновна Сърбия! Защото ги трае. Босна не е държава, а сборище на мутри и престъпници. Никой в света не я приема на сериозно и малцина я признават, пришпорени от господарите си!
  • 5 Албанец ама реалиста моля

    5 2 Отговор
    Значи , всички требва да гледаме нещата реално, въф случая става въпрос за терористично нападение над полицай, със претекст терористите влизат и се укривъват въф манастир, и когато полицаите организират обиск и превзимат контрола на манастира това да се представи като нападение на манастира.за сажеление не се о
    Збедниха плановете на Вучич.
    За сажеление имаше жертви един полицаи и трима терористи, един терориста задържан.Това приятели е наш и ваш съсед Сърбия.
  • 6 Така и баба може да е ченге

    0 3 Отговор
    Кой ги е обявил за държава ,че чак и полиция да си назначават ? Тоя умрелия е толкова полицай колкото баба ми.