Отидете към основна версия

6 397 70

Напрежението нараства! Антъни Блинкън поиска сметка от Александър Вучич

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • албин курти-
  • антъни блинкън

Държавният секретар на САЩ се е обадил по телефона на сръбския президент, за да изрази загриженост от ситуацията и да подчертае необходимостта от незабавно намаляване на напрежението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън разговаря по телефона със сръбския президент Александър Вучич във връзка с ескалацията на напрежението с Косово, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Блинкън наблегнал на необходимостта от успокояване на ситуацията след изблика на насилие в последно време и убийството на косовски полицай, съобщи Държавният департамент. В изявлението се обръща внимание на призива му "да бъде потърсена сметка на отговорните за атаките, които сега се намират в Сърбия".

Държавният секретар на САЩ се е обадил по телефона на сръбския президент Александър Вучич, за да изрази загриженост от ситуацията и да "подчертае необходимостта от незабавно намаляване на напрежението и връщане към диалога", съобщи по-рано говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, цитиран от Франс прес. Той добави, че съветникът в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан от своя страна е разговарял с премиера на Косово Албин Курти.

Кърби призова Сърбия да изтегли войските, които е струпала на границата си с Косово.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 52 гласа.

Свързани новини