Отидете към основна версия

2 857 56

Новини от фронта! Киев отчита частични успехи на юг и руски натиск край Донецк

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • бахмут-
  • крим

Според оценки на Запада деветнадесет месеца след инвазията на Русия нейните сили окупират около 18% от украинската територия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са обстрелвали райони източно от контролирания от Москва град Донецк, убивайки един човек. Това съобщи украинската прокуратура в Донецка област - централна точка на руската кампания на изток, пише "Ройтерс".

На обстрел е бил подложен и град Авдеевка, който от месеци оказва съпротива на настъпването на руските сили.

Генерал Александър Тарнавски, ръководещ контранастъплението на Украйна по южната линия на фронта, написа в "Телеграм", че войските на Киев продължават настъпателните операции на юг.

"Постигнахме частичен успех на запад от Вербове", докладва той по повод едно от групата села, към които са насочени офанзивните усилия на украинските сили, като град Токмак е следващата, по-голяма цел.

Украинската контраофанзива постигна бавен напредък, като президентът Володимир Зеленски и други украински официални лица отрекоха твърденията на западни критици, че страната не е успяла да постигне целите си и е възпрепятствана от стратегически грешки.

Според оценки на Запада деветнадесет месеца след инвазията на Русия нейните сили окупират около 18% от украинската територия.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: