Отидете към основна версия

2 193 18

Нови проблеми за Грета Тунберг! Британската полиция повдигна обвинение срещу екоактивистката

  • грета тунберг-
  • климат-
  • глобално затопляне

Тунберг се превърна в лицето на младите екоактивисти по света, след като през 2018 г. започна да организира ежеседмични протести пред шведския парламент

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската полиция повдигна обвинение срещу Грета Тунберг, след като шведската екоактивистка и други хора бяха арестувани по време на протест пред хотел в Лондон, където се провеждаше конференция с участието на представители на петролни и газови компании, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На Тунберг е повдигнато обвинение в нарушаване на обществения ред, тъй като не е спазилa указанията, които според полицията са били наложени, за да се предотвратят "сериозни неудобства за обществото, хотела и гостите". Тя бе освободена под гаранция и ще трябва да се яви в съда на 15 ноември.

На още 25 души също са с повдигнати обвинения във връзка с вчерашния протест, добави полицията.

Грета Тунберг се превърна в лицето на младите екоактивисти по света, след като през 2018 г. започна да организира ежеседмични протести пред шведския парламент. Тази година 20-годишната екоактивистка бе задържана от полицията или отстранена от протести в Швеция, Норвегия и Германия, отбелязва Ройтерс.

На видеоматериал от вчера се вижда как Грета Тунберг носи значка с надпис "Не на парите от петрол" и стои спокойно, докато двама полицаи разговарят с нея. Появиха се и снимки, на които Тунберг се качва в полицейски бус.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: