Отидете към основна версия

1 617 7

След изборната победа! Роберт Фицо иска да е премиер и външен министър

  • зузана чапатова-
  • словакия-
  • роберт фицо

Фицо отбелязва, че ще проведе преговори за кандидатите за министри с президента на Словакия Зузана Чапутова

Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Словакия лидерът на партията Smer-SD Роберт Фицо, който многократно се застъпваше за прекратяване на помощта за Украйна и разпространяваше руски тези за войната, може да стане не само премиер. Фицо все още не е намерил кандидат за поста на ръководител на Министерството на външните и европейските въпроси, така че временно ще заеме този пост.

Това съобщи агенция SITA. Отбелязва се, че коалиционните партньори на Роберт Фицо (Словашката национална партия и "Глас") вече са подали свои кандидати за ръководни постове в министерствата. В същото време победителят в изборите все още не е представил своите кандидати.

Фицо отбелязва, че ще проведе преговори за кандидатите за министри с президента на Словакия Зузана Чапутова.

На 15 октомври партията на проруския политик Роберт Фицо подписа коалиционно споразумение с партиите "Глас" и Словашка национална партия. Представители на СНП ще оглавят Министерството на околната среда, културата и новото министерство на спорта и туризма.

Кандидатите от Smer-SD ще получат длъжностите министър-председател, министър на отбраната, транспорта, финансите, външните работи, правосъдието и земеделието.

В същото време партия "Глас" ще получи позициите на ръководители на министерствата на вътрешните работи, икономиката, труда, информатизацията, образованието, здравеопазването.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: