Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 10:10 1 590 7

След изборната победа! Роберт Фицо иска да е премиер и външен министър

  • зузана чапатова-
  • словакия-
  • роберт фицо

Фицо отбелязва, че ще проведе преговори за кандидатите за министри с президента на Словакия Зузана Чапутова

След изборната победа! Роберт Фицо иска да е премиер и външен министър  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Словакия лидерът на партията Smer-SD Роберт Фицо, който многократно се застъпваше за прекратяване на помощта за Украйна и разпространяваше руски тези за войната, може да стане не само премиер. Фицо все още не е намерил кандидат за поста на ръководител на Министерството на външните и европейските въпроси, така че временно ще заеме този пост.

Това съобщи агенция SITA. Отбелязва се, че коалиционните партньори на Роберт Фицо (Словашката национална партия и "Глас") вече са подали свои кандидати за ръководни постове в министерствата. В същото време победителят в изборите все още не е представил своите кандидати.

Фицо отбелязва, че ще проведе преговори за кандидатите за министри с президента на Словакия Зузана Чапутова.

На 15 октомври партията на проруския политик Роберт Фицо подписа коалиционно споразумение с партиите "Глас" и Словашка национална партия. Представители на СНП ще оглавят Министерството на околната среда, културата и новото министерство на спорта и туризма.

Кандидатите от Smer-SD ще получат длъжностите министър-председател, министър на отбраната, транспорта, финансите, външните работи, правосъдието и земеделието.

В същото време партия "Глас" ще получи позициите на ръководители на министерствата на вътрешните работи, икономиката, труда, информатизацията, образованието, здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточнение

    26 4 Отговор
    и ще е ! Газ пикаят соросоидите.

    Коментиран от #2

  • 2 Така е

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Уточнение":

    Това заяви бившият премиер на Словакия Роберт Фицо.
    „Западните медии открито говорят, че в украинската армия има фашисти. Вземете полк "Азов". Това явно е фашистки полк. Знаете ли какво казват в Словакия? Тези Бандера и други, които се бият там, са просто улични хулигани в покрайнините на обществото. Но улични хулигани с автомат и танк не съм виждал. Те служат в армията и вършат ужасни неща.
     - каза Фицо.
    Лидерът на голямата опозиционна партия "Смер" призна, че е шокиран, че в чужбина са постлани червени килими за тези фашисти. Тези, които призовават за нещо подобно през 2023 г., потъпкват наследството на Словашкото национално въстание, подчерта той.

    "
  • 3 Бай Тъню Кочаня

    18 2 Отговор
    А нашият Фицо кога???

    Народе?????
  • 4 рада дълбоката

    13 3 Отговор
    Хора опомнете се преди да е късно . Унгария и Словакия го направиха . Време е да поставим нашите си интереси пред тези на Посолството от Козяк .
  • 5 Българин

    6 4 Отговор
    Добре, разумът започва да се завръща. Източна Европа все още го е съхранила. Остана и ние да изметем престъпната сглобка, която работи като ликвидационна комисия, а не като правителство.
  • 6 Време е за Възраждане

    8 3 Отговор
    Време е за Възрождение и в България !!!!!!! Много от емигрантите чакат да видят нормална България, която е вкарала в затвора националните предатели и криминалните престъпници, ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ В ДЪРЖАВА , КЪДЕТО МОЖЕ НЕЩО ДА ИЗГРАДИМ С ЧЕСТЕН ТРУД
  • 7 Йетел бг

    3 0 Отговор
    Ние сме най-големите мошеници и крадци в БГ.
    Крадем безскруполно от деца и пенсионери
Новини по държави: