Отидете към основна версия

3 571 40

„Защо не е в Израел?“: Резервисти нападнаха сина на Нетаняху, че остава в САЩ

  • яир нетаняху-
  • израел-
  • резервисти

Ние напускаме работата си, семействата си, децата си, за да защитим семействата си у дома и страната, а не хората, които са отговорни за тази ситуация, роптаят призованите да защитят страната си

Израелски резервисти разкритикуваха сина на Бенямин Нетаняху Яир, който все още е в Маями, на фона на мобилизирането на повече от 300 000 резервисти, за да се присъединят към войната срещу Хамас.

Съобщава се, че 32-годишният мъж се е преместил във Флорида по-рано тази година, след като е бил съден за клевета след провокативни публикации в социалните медии.

Съдът нареди на Яир да плати над 34 000 долара обезщетение и 6 000 долара съдебни разноски на Дана Касиди, която го съди за клевета през 2020 г., след като той намекна в социалните медии, че тя е имала романтична връзка с Бени Ганц, който се кандидатира срещу баща му за министър-председател по това време.

Доброволец, служещ на северния фронт на Израел, каза пред The Times: „Яир се наслаждава на живота си в Маями Бийч, докато аз съм на фронтовата линия.

„Ние напускаме работата си, семействата си, децата си, за да защитим семействата си у дома и страната, а не хората, които са отговорни за тази ситуация. Нашите братя, нашите бащи, синове, всички отиват на фронтовата линия, но Яир все още не е тук. Това не помага за изграждането на доверие в ръководството на страната."

Израелската армия се състои от голяма част от резервисти, които са преминали задължителна национална служба. Могат да бъдат призовавани на служба до навършване на 40 години.

От избухването на конфликта Яир Нетаняху използва своята страница в Instagram, за да почете паметта на загиналите в конфликта и да повиши осведомеността за благотворителните организации, подкрепящи жертвите.

След терористичните атаки на Хамас на 7 октомври 2023 г. бяха призовани 360 000 резервисти. Повечето вече бяха в Израел, но много все още бяха в чужбина по това време.

Друг доброволец каза пред The Times: „Върнах се от Щатите, където имам работа, живот, семейство. Няма начин да остана там и да изоставя страната си, народа си в този критичен момент. Къде е синът на премиера? Защо не е в Израел? Това е най-обединяващият момент за нас като израелци в новата ни история и всеки един от нас трябва да бъде тук точно сега, включително синът на премиера.“

Източник: itv.com

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 33 гласа.

Свързани новини