Отидете към основна версия

1 595 29

Интернет връзката в Газа е възстановена

  • газа-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • интернет

Мрежовите данни в реално време показват, че интернет връзката в ивицата е възстановена

Снимка: БГНЕС/ EPA

В ивицата Газа днес започна да се възстановява интернет връзката, след като в петък всякакви комуникации бяха прекъснати по време на масираните израелски бомбардировки, съобщиха от "Нетблокс"(Netblocks), организацията, която наблюдава мрежата, предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Мрежовите данни в реално време показват, че интернет връзката в ивицата Газа е възстановена", заяви "Нетблокс" в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър"). Сътрудник на АФП в град Газа потвърди, че е имал достъп до интернет и мобилната мрежа и е успял да се свърже с хора в южната част на палестинския анклав.

Илон Мъск каза вчера, че системата от околоземни спътници "Старлинк" ще достави интернет в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Това ще стане в сътрудничество със "световнопризнати хуманитарни организации", добави собственикът на компанията "СпейсЕкс", чийто проект е "Старлинк".

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди вчера, че войната в ивицата Газа ще бъде "дълга и трудна" и че нейните цели са да се унищожи ислямистката групировка "Хамас" и да се освободят държаните от нея заложници.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини