Отидете към основна версия

1 208 23

Броят на евакуираните от Газа към Египет нараства

  • газа-
  • израел-
  • египет-
  • преминаване на граница-
  • рафах

Най-малко 320 чужди граждани и зависими лица са преминали през пропускателния пункт

Снимка: Shutterstock

Броят на евакуираните, които се придвижват от Газа към Египет, нарасна във вторник, ден след като граничният пункт Рафах беше отворен отново, цитирана от Ройтерс.

Най-малко 320 чужди граждани и зависими лица са преминали през пропускателния пункт Рафах във вторник, единственият граничен пункт, който не се контролира от Израел, заедно със 100 египтяни, съобщи източник от египетските служби за сигурност.

Граничният пункт беше затворен в събота и неделя след израелски удар по линейка, която се насочваше към Рафах. Египетски източници от силите за сигурност заявиха, че Египет продължава да настоява за увеличаване на помощта и горивото в ивицата и за сигурност на линейките.

Йорданското външно министерство заяви, че 262 йорданци са били евакуирани във вторник, от общо 569, които са били блокирани в Газа след избухването на боевете там.

Въпреки това, само четирима ранени жители на Газа са били допуснати, каза медицински източник, да се присъединят към десетки други, които се лекуват в египетски болници.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини