Отидете към основна версия

3 477 38

Лидерите на "Хамас" водят луксозен начин на живот, докато хората в Газа страдат

  • хамас-
  • лидери-
  • богати-
  • милиардери-
  • газа-
  • хора-
  • страдат

Тримата висши лидери на организацията притежават общо 11 милиарда долара

Снимка: БГНЕС

Докато хората им тънат в бедност и са третирани като живи щитове, лидерите на Хамас живеят милиардерски начин на живот, цитирана от Ню Йорк Поуст.

Само тримата най-висши лидери на терористичната групировка притежават зашеметяващата обща стойност от 11 милиарда долара и се радват на луксозен живот в светилището на емирство Катар.

Емирството отдавна приветства лидерите на терористичната групировка и ги инсталира в луксозните си хотели и вили едновременно с огромното американско военно присъствие.

Сега американският конгресмен Анди Огълс (републиканец от Тенеси) спонсорира законопроект, който ще лиши Катар от статута му на ключов съюзник на САЩ, научи The Post, освен ако не изгони ръководството на Хамас.

Терористичната група, която е отговорна за антисемитското клане на 7 октомври на повече от 1400 невинни цивилни и войници в Южен Израел, продължава да държи над 200 заложници в Газа.

Хамас управлява офис в столицата на Катар Доха, а лидерите Исмаил Хания, Муса Абу Марзук и Халед Машал поддържат луксозен начин на живот. Хамас управлява офис в столицата на Катар Доха, а лидерите Исмаил Хания, Муса Абу Марзук и Халед Машал поддържат луксозен начин на живот.

Един от синовете на лидера на "Хамас" Исмаил Хания се излежава в луксозен хотелски апартамент в Катар. Състоянието на Хания е над 4 млрд.

Те са били виждани в нейния дипломатически клуб, снимани са с частни самолети и са пътували много.

Ръководството щеше да бъде там за Световното първенство по футбол през 2022 година.

За разлика от тях, по-голямата част от населението от над 2 милиона души в ивицата Газа, която Хамас управлява от 2007 г., живее в крайна бедност.

61-годишният Хания, ръководител на политбюро на Хамас, беше министър-председател на цялата палестинска територия след изборите през 2006 г., въпреки че беше свален от длъжност година по-късно.

Той продължи да управлява ивицата Газа до 2017 г., преди да се озове в Катар.

Хания, баща на 13 деца, който ръководи една от най-богатите терористични групировки в света, притежава над 4 млрд. долара.

Той е сниман с двамата си пълнолетни синове Мааз и Абдел Салам, които живеят в луксозни хотели в Катар и Турция, според неотдавнашна публикация в социалните медии от посолството на Израел в САЩ.

Миналата седмица Хания пътува до Иран, за да се срещне с върховния лидер аятолах Али Хаменей.

Иран е дългогодишен спонсор на "Хамас".

Миналия месец хотел "Четири сезона" в Доха заяви, че той не е сред гостите му след призиви Бил Гейтс, който притежава контролен пакет акции във веригата, да го изгони.

Не се уточнява дали преди това е отсядал там.

Сред предложенията му от висок клас са апартаменти с изглед към морето, започващи от 900 долара на вечер.

Синът на лидера на "Хамас" Мааз Хания е известен като "бащата на недвижимите имоти" в Газа заради колекцията си от вили и сгради.

Той живее плейбойски начин на живот в Турция, а тази година се сдоби с турски паспорт, според Israel Today.

Хания-старши също има турско гражданство, според докладите.

72-годишният Абу Марзук, висш политически лидер на "Хамас", който оглавява "офиса за международни отношения", се оценява от израелското правителство на 3 милиарда долара.

Той има магистърска степен по строителен мениджмънт от Държавния университет в Колорадо и е задържан в Ню Йорк, когато американските имиграционни власти откриват името му в списък за наблюдение на терористи през 1995 г.

67-годишният Машал, който отправи глобална заплаха срещу евреите след зверствата на 7 октомври, притежава над 4 милиарда долара, според израелското правителство.

Присъствието на лидерите на "Хамас" в Катар отдавна е оправдано от емирството като част от подкрепата му за превръщането на терористичната групировка в "отговорна управляваща сила", се казва в доклад на Фондацията за защита на демокрациите.

Страната предоставя на "Хамас" между 120 и 480 милиона долара годишно, според октомврийския доклад на базираната във Вашингтон неправителствена организация, която изучава външната политика.

"Тези средства облагодетелстват лидерите на "Хамас" директно чрез схеми за заплати и рушвети и косвено чрез социални услуги и правителствени операции, които помагат на "Хамас" да поддържа политически контрол над Газа", се казва в доклада.

Катар също е дом на новинарския канал "Ал Джазира", за който се твърди, че "разпространява антисемитизъм, антиамериканизъм и подбуждане към насилие в целия арабски свят".

"Катар е Хамас, а Хамас е Катар", каза Игал Кармон, президент на базирания във Вашингтон Институт за медийни изследвания в Близкия изток, в интервю за The Post в Израел.

Но действията за налагане на действия срещу Хамас се засилват във Вашингтон.

Законопроектът на Огълс ще лиши Катар от специалния му статут в най-високото ниво на съюзниците на Америка, които не са членки на НАТО, заедно с Израел, Тайван, Южна Корея, Австралия и Япония.

"Тъй като терористите от "Хамас" продължават да опустошават живота на невинни израелски цивилни, САЩ трябва да гарантират, че няма съюзник, който да ги подкрепя. За съжаление, държавата Катар все още финансира и подкрепя Хамас, тъй като нейното ръководство се радва на политическо убежище в Доха.

Страната има специалния статут от миналата година, но ходът на Огълс би го поставил в зависимост от отстраняването на "Хамас".

Наред с домакинството на Хамас, Катар е и една от най-важните военни бази за САЩ в Близкия изток.

Той е дом на предната база на Централното командване на САЩ в Близкия изток в гигантската военновъздушна база Ал Удейд, която сама по себе си е жизненоважна за операциите на ВВС в Персийския залив.

Катар не е единственият източник на пари в брой на Хамас. Групировката е прибрала и близо 400 милиона долара през последните две години от ООН, която не признава "Хамас" за терористична организация.

Агенцията на ООН за подпомагане и строителство е предоставила на Хамас 380 милиона долара от 2021 г. насам, според FDD.

Голяма част от тези пари дойдоха от администрацията на Байдън, която от 2021 г. предостави 1 милиард долара на UNRWA (Близкоизточната агенция на Организацията на Обединените Нации за помощи на палестинските бежанци и организация на работата БАПОР).

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини