Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 19:50 3 460 38

Лидерите на "Хамас" водят луксозен начин на живот, докато хората в Газа страдат

  • хамас-
  • лидери-
  • богати-
  • милиардери-
  • газа-
  • хора-
  • страдат

Тримата висши лидери на организацията притежават общо 11 милиарда долара

Лидерите на "Хамас" водят луксозен начин на живот, докато хората в Газа страдат - 1
Снимка: БГНЕС

Докато хората им тънат в бедност и са третирани като живи щитове, лидерите на Хамас живеят милиардерски начин на живот, цитирана от Ню Йорк Поуст.

Само тримата най-висши лидери на терористичната групировка притежават зашеметяващата обща стойност от 11 милиарда долара и се радват на луксозен живот в светилището на емирство Катар.

Емирството отдавна приветства лидерите на терористичната групировка и ги инсталира в луксозните си хотели и вили едновременно с огромното американско военно присъствие.

Сега американският конгресмен Анди Огълс (републиканец от Тенеси) спонсорира законопроект, който ще лиши Катар от статута му на ключов съюзник на САЩ, научи The Post, освен ако не изгони ръководството на Хамас.

Терористичната група, която е отговорна за антисемитското клане на 7 октомври на повече от 1400 невинни цивилни и войници в Южен Израел, продължава да държи над 200 заложници в Газа.

Хамас управлява офис в столицата на Катар Доха, а лидерите Исмаил Хания, Муса Абу Марзук и Халед Машал поддържат луксозен начин на живот. Хамас управлява офис в столицата на Катар Доха, а лидерите Исмаил Хания, Муса Абу Марзук и Халед Машал поддържат луксозен начин на живот.

Един от синовете на лидера на "Хамас" Исмаил Хания се излежава в луксозен хотелски апартамент в Катар. Състоянието на Хания е над 4 млрд.

Те са били виждани в нейния дипломатически клуб, снимани са с частни самолети и са пътували много.

Ръководството щеше да бъде там за Световното първенство по футбол през 2022 година.

За разлика от тях, по-голямата част от населението от над 2 милиона души в ивицата Газа, която Хамас управлява от 2007 г., живее в крайна бедност.

61-годишният Хания, ръководител на политбюро на Хамас, беше министър-председател на цялата палестинска територия след изборите през 2006 г., въпреки че беше свален от длъжност година по-късно.

Той продължи да управлява ивицата Газа до 2017 г., преди да се озове в Катар.

Хания, баща на 13 деца, който ръководи една от най-богатите терористични групировки в света, притежава над 4 млрд. долара.

Той е сниман с двамата си пълнолетни синове Мааз и Абдел Салам, които живеят в луксозни хотели в Катар и Турция, според неотдавнашна публикация в социалните медии от посолството на Израел в САЩ.

Миналата седмица Хания пътува до Иран, за да се срещне с върховния лидер аятолах Али Хаменей.

Иран е дългогодишен спонсор на "Хамас".

Миналия месец хотел "Четири сезона" в Доха заяви, че той не е сред гостите му след призиви Бил Гейтс, който притежава контролен пакет акции във веригата, да го изгони.

Не се уточнява дали преди това е отсядал там.

Сред предложенията му от висок клас са апартаменти с изглед към морето, започващи от 900 долара на вечер.

Синът на лидера на "Хамас" Мааз Хания е известен като "бащата на недвижимите имоти" в Газа заради колекцията си от вили и сгради.

Той живее плейбойски начин на живот в Турция, а тази година се сдоби с турски паспорт, според Israel Today.

Хания-старши също има турско гражданство, според докладите.

72-годишният Абу Марзук, висш политически лидер на "Хамас", който оглавява "офиса за международни отношения", се оценява от израелското правителство на 3 милиарда долара.

Той има магистърска степен по строителен мениджмънт от Държавния университет в Колорадо и е задържан в Ню Йорк, когато американските имиграционни власти откриват името му в списък за наблюдение на терористи през 1995 г.

67-годишният Машал, който отправи глобална заплаха срещу евреите след зверствата на 7 октомври, притежава над 4 милиарда долара, според израелското правителство.

Присъствието на лидерите на "Хамас" в Катар отдавна е оправдано от емирството като част от подкрепата му за превръщането на терористичната групировка в "отговорна управляваща сила", се казва в доклад на Фондацията за защита на демокрациите.

Страната предоставя на "Хамас" между 120 и 480 милиона долара годишно, според октомврийския доклад на базираната във Вашингтон неправителствена организация, която изучава външната политика.

"Тези средства облагодетелстват лидерите на "Хамас" директно чрез схеми за заплати и рушвети и косвено чрез социални услуги и правителствени операции, които помагат на "Хамас" да поддържа политически контрол над Газа", се казва в доклада.

Катар също е дом на новинарския канал "Ал Джазира", за който се твърди, че "разпространява антисемитизъм, антиамериканизъм и подбуждане към насилие в целия арабски свят".

"Катар е Хамас, а Хамас е Катар", каза Игал Кармон, президент на базирания във Вашингтон Институт за медийни изследвания в Близкия изток, в интервю за The Post в Израел.

Но действията за налагане на действия срещу Хамас се засилват във Вашингтон.

Законопроектът на Огълс ще лиши Катар от специалния му статут в най-високото ниво на съюзниците на Америка, които не са членки на НАТО, заедно с Израел, Тайван, Южна Корея, Австралия и Япония.

"Тъй като терористите от "Хамас" продължават да опустошават живота на невинни израелски цивилни, САЩ трябва да гарантират, че няма съюзник, който да ги подкрепя. За съжаление, държавата Катар все още финансира и подкрепя Хамас, тъй като нейното ръководство се радва на политическо убежище в Доха.

Страната има специалния статут от миналата година, но ходът на Огълс би го поставил в зависимост от отстраняването на "Хамас".

Наред с домакинството на Хамас, Катар е и една от най-важните военни бази за САЩ в Близкия изток.

Той е дом на предната база на Централното командване на САЩ в Близкия изток в гигантската военновъздушна база Ал Удейд, която сама по себе си е жизненоважна за операциите на ВВС в Персийския залив.

Катар не е единственият източник на пари в брой на Хамас. Групировката е прибрала и близо 400 милиона долара през последните две години от ООН, която не признава "Хамас" за терористична организация.

Агенцията на ООН за подпомагане и строителство е предоставила на Хамас 380 милиона долара от 2021 г. насам, според FDD.

Голяма част от тези пари дойдоха от администрацията на Байдън, която от 2021 г. предостави 1 милиард долара на UNRWA (Близкоизточната агенция на Организацията на Обединените Нации за помощи на палестинските бежанци и организация на работата БАПОР).


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    26 16 Отговор
    Лидерите на Хамас са арабските олигарси. Не могат да задминат руските разбира се.
  • 2 еволюция

    16 10 Отговор
    Йеменските хуси обявиха унищожаването на американски безпилотен летателен апарат MQ9 Reaper от системи за противовъздушна отбрана.
  • 3 Ееее, хайде

    25 17 Отговор
    Почнаха се американските тъпи сърцераздирателни уйдурми! Да де, ама те вървят само за пред плиткоумните американци! Като кирчовата самолетна линия до Скопие, дето трябваше да покаже дружбата ни с тия, дето ни мразят и дето изкара две седмици…
    Иначе, що, байдън да не е беден или Обама?

    Коментиран от #23

  • 4 Лидерите на Хамас

    22 6 Отговор
    живеят като лидерите на местните рушлямисти!
  • 5 И просячето

    28 13 Отговор
    Има имоти за милиони по целия свят докато обикновените украинци мрът хвърлени в окопите от укрофашагите, но това п0лNтк0ректн0 го пропyскате !!!

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ред Нек

    23 5 Отговор
    Така е и в Раша .
    Децата на Кремълските Тарикати .
    Децата на Олигархията.
    Никой няма на фронта .
    Имоти в Загиващия Запад ,
    Италия, Франция ,Лондон .
    Швейцария ,
    Дубай

    А бедния Бурята, Калмик , Чуваш ,Туванец
    И т.н. Гинат на фронта .

    Нищо по различно .

    Коментиран от #35

  • 8 Кабамилионеров

    13 1 Отговор
    Леле....тези са като нас-българ..ските кме.тове....Машалла.
  • 9 До къде ментата номер5

    1 3 Отговор
    Адмирации за точните думи
  • 10 Ихтамнет

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "И просячето":

    Ау ау ау с нищо не се различават от азиатските степни бедняци които рупат шишарки в сибир а кремълския дъртак ги награждава с консерви в окопите
  • 11 Рошав таралеж

    7 8 Отговор
    Също, като ус@инските "не нацисти и б@ндити".
  • 12 Роза

    14 0 Отговор
    Че кога не е било така!Едни мрат,а други богатеят!Нищо ново под небето!Само че политиката винаги е била подобна на "лека жена" и не се знае как ще се извърти!Нищо в тоя свят не е сигурно!Богатството и славата-най-вече!
  • 13 СЗО

    16 2 Отговор
    Лидерите на партиите водят луксозен начин на живот, докато хората в България страдат.
  • 14 Аре бегай

    13 6 Отговор
    Еми той Потника си живее луксозно, от държава в държава да риве за помощи и не дава избори. За него нищо не пишете, а платени драскачи....
  • 15 Ганьо

    11 0 Отговор
    При нас не е ли същото! Така е навсякъде по света. Като гръмна Чернобил братята даже ядене си докарваха с контейнери от Европа, а ни си плюскахме...
  • 16 Отворко

    9 4 Отговор
    А как луксозно си живее синчето на деменцията с напудрен нос ежедневно? Айде, пишите бе
  • 17 Трол

    8 7 Отговор
    ...демек 1 към 1 с путлер и рашия-каква изненада...
  • 18 Пиши ме бегал

    7 3 Отговор
    Друго си е по цял ден да си на бело в бункера, облечен във същия потник преди година и половина....нали тролчета?
  • 19 Механик

    8 6 Отговор
    Лидерите на Украйна се разхождат по бутиците на Париж и Лондон и харчат като невиждали.
    (справка: Еленка Зелинская)
    п.п.
    Точка по въпроса!
  • 20 Уса

    8 2 Отговор
    Зеленски и Зеленска ги бият по джакпоти и парфюми няма място за сравнение
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ровоам

    9 2 Отговор
    Типично в арабелски стил,удряте в гръб без да мислите!Докато страхливите терористи от Хамас които са армията на Палестина оставят цивилното население от горе в Газа да мре в името на сготвената манджа,Излезте на фронта срещу тези на които убивахте мирни хора, страхливци долни, и се бийте и умрете като истински араби в името на Палестина!
  • 23 Уса

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ееее, хайде":

    Отдавна този тип пропаганда не върви сред американци и това е една от причините да искат отново Тръмп,защото Тръмп казва не на Лгбт,не на Сзо,не на нато.не на войните,да на търговията,бизнеса и прогреса.Кой нормален не иска тези неща и кои са ненормалниците скоро ще разберем поименно
  • 24 още в края на септември

    4 1 Отговор
    иранския президент заяви в ООН, че затоплянето на отношенията на Израел с арабските държави разваля далаверата на Хамас.
  • 25 Уса

    4 3 Отговор
    Ако лидерите на хамас са милиардери и Газа е гетото на Израел.какво правят в газа западняците и украинскитеизпрошляци?
  • 26 Това са го научили в Русия

    5 3 Отговор
    Това са го научили в Русия, където са завършили училище за терористи - Российский университет дружбы народов имени Патриса Лумумбы.
  • 27 ТрампЛин

    3 1 Отговор
    В сравнение с Путин-це тези Камази са направо клошари, а палестинците живеят по-добре от алкохолизираните ватенки.
  • 28 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    Браво същата статия дума по дума само заглавието малко изменено.....Лидерите на Black Lives Matter водят луксозен начин на живот, докато обикновените хора страдат
  • 29 Гого

    6 2 Отговор
    То и нашите лидери от ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС водят луксозен начин на живот, а народа тъне в бедност, ама си траем. Обаче сме се загрижили за лидерите на Хамас. Евреите също тлъстеят от пачките долари и евро, които текат към тях като река, ама за нас няма. Ние сме гордо вдигнали глави на които пише "Страна членка на ЕС" отпред, но отзад се виждат продънените и съдрани гащи. Даже и за парите, които дадохме за самолети,за сега получаваме обещания от чичо Джо в стила "Тати ще ми купи колело, но някой друг път". Толкова ще получим смолети, че и бракувани БТР-и от американците. Но ще си ги платим и ще продължим да обедняваме. А парите ни ще отидат към Зеленски и при евреите. Ама нейсе.
  • 30 Моркова

    3 5 Отговор
    Поредната поръчкова статия която цели да побутне общественото мнение към "правилната посока" . Факт е, че Хамас са избрани с над 60% след гласуване на хората в Газа. Също така е факт, че ако не беше нападението на 7 октомври, Израел щяха постепенно и тихомълком да си ги жънат и да си завземат територия. Въпреки ужасяващия метод, Хамас си постигнаха целта - да се заговори за Палестина, за възможността за създаване на палестинска държава и за съдбата на хората които живеят в концентрационен лагер от 75 години.

    Коментиран от #31, #36

  • 31 ТрампЛин

    7 1 Отговор

    До коментар #30 от "Моркова":

    Морковче, тези хора нямат намерение да създават държава. Ако имаха такова желание още 1948 щяха да я създадат! Тях ата цел е Всичко или Нищо! Досещаш ли се какво ще получат?
  • 32 Добро утро

    6 0 Отговор
    на всички, който досега не са разбрали, че войните са просто бизнес. Политиката е бизнес. Всичко накрая се оказва бизнес. Да, знам че това е крайно цинично, но това е голата истина когато се махнат воалите прикриващи истината с емоционално съдържание. Когато хората лесно се манипулират виждат само воалите. Когато хората са неуки, не мислещи, с промити мозъци, воалите са всичко което разбират и в резултат текът реки от кръв. Бизнес нищо лично, казват хората дърпащи конците и спят спокойно.
  • 33 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Ситуацията доказва тезата храни куче да те лае.група потентни безделници наречени палестинци от години реват за помощи без да бачкат и с намерение да тероризират света.нимера им минава вече над седемдесет години

    Коментиран от #37

  • 34 също като зеления потник

    7 2 Отговор
    Влагането на такива суми в Украйна
    е изсипване на кофи пари в черна дупка. Още миналата година имаше репортаж на Си Би Ес как едва 30% от пратените оръжия стигат до фронта, но го свалиха и изтриха, защото не беше в тон с господстващия наратив. В същото време там растат продажбите на суперскъпи коли като "Бугати", "Майбах" и други. Един шеф на военна комисия в Киев се хвалеше с клипче с новата си придобивка - "Хъмви" за няколкостотин хиляди долара. Бившият им военен министър се обогати с милиарди, а естествено, остана ненаказан, напротив, в Радата всички се скъсаха да му ръкопляскат, защото много успешно е осъществил тяхната мечта - да продължи луксозния си и безметежен живот на Албиона със заграбените пари. Президентският екип се вълнува само от пиар изпълнения, но физиономията на Еленски предизвиква все повече презрение и омерзение у европейците. Защото наливат парите си в каца без дъно.
  • 35 Да, бе, бай х….

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ред Нек":

    В цял свят е така! И преди и сега и во веки веков! И навсякъде! Ти сега ли го разбра, ончо смешен? Откри топлата вода, а?
  • 36 Елена

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Моркова":

    Браво, типичен защитник на клането от 7 октомври!Как може да се говори , че така сме чули за Палестина!Ние сме чули и преди за нея, но всеки нормален човек от сега нататък като чуе това име ще настръхва.Щом са борци за свобода и не се считат за терористи защо само очите им се гледат? Чакай, не се знае и тук какво ще дойде, така, че не защитавайтези побеснели убийци!
  • 37 Попов

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Подкрепям Ви господине!Вместо да строят жилища, сгради, кина, театри, те копаят тунели и живеят слепи, като къртици.Живеят в гета и лагерк на помощи. Тези, които работиха в Израел няма да имат сече тази възможност, другите араби от съседните страни също не ги искат, защо ли? Фабрики за деца!
  • 38 И в Украйна и в Палестина

    1 0 Отговор
    Лидерите си напълниха гушките с пари и си живеят живота. А хората им умират избити във войни създадени от самите лидери, за да оправдаят очакванията от дадените им средства.И се питам демократите отпуснали средствата толкова ли са глупави да не виждат какво става и продължават да дават пари. Те са наясно, че лидерите сами избиват хората си . В бедност или като живи щитове или като неправилни военни действия, не им пука, нали печели военната индустрия. Тези алчни лидери трябва да са в затвора заради геноцида над собствения си народ. Но не с парите които имат могат да си купят имения, нова самоличност и безнаказаност. Надявам се да има една виша сила, може би Бог в този свят на господство на долара, която да им го върне стократно.