Отидете към основна версия

1 100 36

Хамас: В болницата Ал-Шифа има само цивилни

  • болница-
  • ал-шифа-
  • хамас-
  • цивилни-
  • израел-
  • газа

Израелската страна е готова да пусне военни в болницата

Снимка: БГНЕС

Д-р Ашраф ал-Кудра, който е говорител на контролираното от „Хамас“ министерство на здравеопазването в Газа, заяви, че в болницата Ал-Шифа има само невъоръжени цивилни – пациенти, лекари, местни жители. Те се крият от бомбардировките и боевете, пише руската служба на „Би Би Си“.

"Няма от какво да се страхуваме или да крием", цитира Ал Джазира думите на д-р ал-Кудра, цитирана от News.bg.

По-рано, три часа преди началото на израелската операция в Ал-Шифа, д-р ал-Кудра пусна изявление, в което по-специално каза, че палестинската страна е готова да пусне израелските военни в болницата, за да могат сами да се уверят, че там няма въоръжени хора.

Израел и Съединените щати, твърдят, че Хамас е създал подземен команден пункт под болницата Ал-Шифа.

Генералният директор на всички болници в ивицата Газа, Мохамед Закут, говори с Ал Джазира и потвърди, че израелски войници претърсват мазетата на ал-Шифа. По думите му от рано сутринта израелците са влезли в две болнични сгради, разположени непосредствено до главния вход на комплекса.

"Нито един изстрел не е изстрелян от болницата по време на нападението от страна на окупационните сили", цитира Ал Джазира думите на д-р Закута.

Министърът на здравеопазването на друга част от палестинските територии, Западния бряг, Май ал-Кала, нарече нападението на израелската армия срещу Ал-Шифа престъпление срещу човечеството.

"Държим окупационните сили напълно отговорни за живота на медицинския персонал, пациентите и разселените лица в Ал-Шифа", каза министърът в изявление, предадено от палестинската информационна агенция Wafa.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини