Отидете към основна версия

892 1

Израел освободи още 30 палестински затворници

  • израел-
  • палестина-
  • затворници-
  • заложници

Това стана часове, след като Хамас отново пусна израелски заложници

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел освободи нова група от 30 палестински затворници в петък, часове след като Хамас освободи още израелски заложници съгласно споразумение в последната минута за удължаване на прекратяването на огъня с още един ден в Газа, предаде Асошиейтед прес.

Всяко по-нататъшно подновяване на удължаването на примирието, което вече е в осмия си ден, може да се окаже по-предизвикателно, тъй като се очаква Хамас да определи по-висока цена за много от останалите заложници.

Хамас освободи шестима заложници часове след като пусна две израелски жени в четвъртък следобед. Всички бяха предадени на Червения кръст в Газа след осем седмици в плен. Те са били отведени в Израел за медицински прегледи, след което да се приберат при семействата си, казаха израелските военни.

Автобусът с 30 палестински затворници, освободени от Израел, беше посрещнат у дома в град Рамала на Западния бряг. Десетки мъже, някои със зелени знамена на Хамас, поздравиха затворниците. Мъжете бяха прегърнати, докато тълпата скандираше „Бог е велик“.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини