Отидете към основна версия

1 918 28

Тръмп: Байдън е разрушителят на американската демокрацията

  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • избори

Думите са в отговор на настоящият президент, който заяви, че предшественикът му е решен да унищожи демокрацията в САЩ

Снимка: ЕПА

Бившият президент Доналд Тръмп заяви в събота, че Джо Байдън е „разрушителят на американската демокрация“, предаде Асошиейтед прес.

Твърденията на Тръмп за Байдън повтарят тези, които настоящият президент отправя от години срещу своя предшественик. Тъй като Тръмп доминира в първичните президентски избори на републиканците, Байдън засили предупрежденията си, като заяви, че Тръмп е „решен да унищожи американската демокрация“.

В събота Тръмп росочи най-ясния си аргумент досега защо избирателите трябва да виждат неговия съперник като по-голямата заплаха за демокрацията. Тръмп повтори дългогодишното си твърдение, че четирите наказателни обвинения срещу него показват, че Байдън злоупотребява с федералната съдебна система срещу съперника си.

„Той въоръжава правителството срещу политическите си опоненти като политически тиранин от Третия свят“, каза Тръмп пред тълпа в Сидър Рапидс, Айова.

„Байдън и неговите радикални леви съюзници обичат да се представят за съюзници на демокрацията“, продължи Тръмп, аргументирайки се: „Джо Байдън не е защитник на американската демокрация, Джо Байдън е разрушителят на американската демокрация.“

Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.

Свързани новини