3 Декември, 2023 06:29 1 885 28

Тръмп: Байдън е разрушителят на американската демокрацията

  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • избори

Думите са в отговор на настоящият президент, който заяви, че предшественикът му е решен да унищожи демокрацията в САЩ

Тръмп: Байдън е разрушителят на американската демокрацията - 1
Снимка: ЕПА

Бившият президент Доналд Тръмп заяви в събота, че Джо Байдън е „разрушителят на американската демокрация“, предаде Асошиейтед прес.

Твърденията на Тръмп за Байдън повтарят тези, които настоящият президент отправя от години срещу своя предшественик. Тъй като Тръмп доминира в първичните президентски избори на републиканците, Байдън засили предупрежденията си, като заяви, че Тръмп е „решен да унищожи американската демокрация“.

В събота Тръмп росочи най-ясния си аргумент досега защо избирателите трябва да виждат неговия съперник като по-голямата заплаха за демокрацията. Тръмп повтори дългогодишното си твърдение, че четирите наказателни обвинения срещу него показват, че Байдън злоупотребява с федералната съдебна система срещу съперника си.

„Той въоръжава правителството срещу политическите си опоненти като политически тиранин от Третия свят“, каза Тръмп пред тълпа в Сидър Рапидс, Айова.

„Байдън и неговите радикални леви съюзници обичат да се представят за съюзници на демокрацията“, продължи Тръмп, аргументирайки се: „Джо Байдън не е защитник на американската демокрация, Джо Байдън е разрушителят на американската демокрация.“


Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    45 1 Отговор
    То там при вас отдавна няма демокрация--още от 80- те години..-в момента сте нео либерална диктатура!!!!!

    Коментиран от #24

  • 2 Ццц

    34 4 Отговор
    А истината е, че американците унищожиха демокрацията. Тя е съществувала реално там. До колонизацията на територията и "цивилизоването" на индианците. Те са живеели в силно демократични и децентрализирани общества (в Северна Америка) С други думи демокрацията на територията на САЩ е съществувала до последния племенен съвет на свободно живеещи индианци.

    Коментиран от #4, #22

  • 3 двама дърти каубои се карат

    27 2 Отговор
    За мен е забавно.Да му мислят милионите американци,които ще трябва да прекарат зимата в палатка на тротоара.Спането в неотопляема палатка през студените нощи не е кой знае колко приятно преживяване.
  • 4 ха-ха

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "Ццц":

    Индианци и демокрация... ами те същите индианци живеят в южна Америка и днес..ходи да видиш дали живеят в демокрация..

    Коментиран от #10

  • 5 Ха ха ха

    12 29 Отговор
    Тоя идиот кога ще влезе в затвора

    Коментиран от #6

  • 6 Офф..

    28 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Погледни първо нашите идиоти,къде си ми тръгнала рожбо балканска Щатите да "спасяваш"?

    Коментиран от #25

  • 7 Абсурдистан

    16 1 Отговор
    И там, като у нас-пос"ания критикува нас"ания! Красота!
  • 8 Геро

    38 7 Отговор
    ЗА ТРИ ГОДИНИ МУМИЯТА БАЙДЪН НАПРАВИ НЯКОЛКО ВОЙНИ И ИЗМРЯХА МИЛИОНИ ХОРА БИЗНЕСИТЕ СЕ СРИНАХА А АМЕРИКА ПОТЪВА Е ДЪЛГОВЕ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ДА СЕ ВРЪЩА ТРЪМП

    Коментиран от #19

  • 9 Свободен

    10 26 Отговор
    Този започна открито с методите на Путин, на принципа, че крадеца най-силно вика "Дръжте крадеца"!
    Но прости хора има в цял свят, ще се намери кой да го слуша и там - при това в САЩ е пълно с непрокопсаници!
    Същото като с путинофилите тук!
  • 10 Ццц

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ха-ха":

    Ми ходи и ти в зоопарка да видил лъвът добре ли му е, че си е на топло и го хранят? Що за идиотия?
  • 11 един

    7 20 Отговор
    Един и същ тертип имат всички слуги на Кремъл/вкл.и у нас/,да обвиняват другата страна точно в това което те вършат!Не съм виждал по-голям разрушител на демокрацията в световен мащаб/не само в САЩ/от Доналд Тръмп!Докато тоя мошеник не си отиде от политиката светът ще страда!

    Коментиран от #13

  • 12 Тръмп връщай се за Президент за да

    18 3 Отговор
    Спреш войните по Света!! Тея около Джо нямат такова намерение!!
  • 13 Двама

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "един":

    И какви поразии за САЩ и света е извършил Тръмп през президентството си?

    И какви извърши Байдън? За САЩ и за света?

    Тръмп никога не ми е бил симпатичен като характер, но симпатия и реалната истина са различни неща. САЩ не са имали по-успешен президент от Рейгън насам. Това е факт! А твоето е заучени, евтино платени глупости

    Коментиран от #14

  • 14 един

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Двама":

    Какви поразии питаш!?Върни се и чети колко осъдени и подведени под съдебна отговорност имаше в екипа на Тръмп,виж как се държа като пудел на Путин при срещата на двамата ако не греша в Хелзинки,виж какви изявления правеше във връзка с функциите на НАТО и беше на път да закрие организацията в услуга на Путин,виж на кого симпатизира/на диктатора Путин/,и т.н. и т.н.!Беше готов/и все още е/,да раздели света на зони на влияние както беше преди 89-та,т.е. България можеше/и все още може ако той е на власт/да попадне в орбитата на Русия!Ненапразно при избирането му,в Кремъл пиха шампанско,това говори повече от всичко!

    Коментиран от #20

  • 15 Иван

    9 3 Отговор
    Байден е тотален боклук.
  • 16 Павел пенев

    11 1 Отговор
    Прав си,очакваме да спечелиш изборите и да го вкараш в панделата.
  • 17 Анджо

    4 9 Отговор
    Такъв палячо няма и няма да има скоро. Гледайте филма за него и ще видите колко хора е завлякъл с пари.
  • 18 китайски балон

    6 1 Отговор
    Американска демокрация е оксиморон!
  • 19 456

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Геро":

    Още когато Бай Дън "спечели" изборите написах, че той ще вкара света във война. От двата избора този беше лошият.
  • 20 456

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "един":

    И при положение, че вече няма Варшавски съюз за какво е да има ОТОН? На времето НАТО е създаден за да се противопоставя на социалистическия блок, но той се разпада. Нормално беше да се разпадне и ОТОН , но не стана. Та кой е враждебният?

    Коментиран от #23

  • 21 Демократ

    2 6 Отговор
    Всички путинороби в България искат Тръмп,защото е опасен лъжец и далавераджия, който накрая ще се окаже агент на КГБ, приятел на терориста путин и всички диктатори по света. САЩ обаче няма да допуснат диктатора тръмп да разруши демокрацията. Там има върховенство на закона. Тръмп за 4 години разруши каквото можа вътре в държава, превърна я в Разединени вместо Съединени щати, въведе насилието и беззаконие на най- високо ниво, нанесе съкрушителни удари на международната икономика и политика, бързо извади САЩ от всички международни съглашения,които поддържаща баланс,остави Иран да си прави каквото си иска с ядрения арсенал.5 години нормалния света води преговори ,за да подпише договор,възпиращ тази опасна терористична държава. Сега виждаме печалните последици от това- Русия руши Украйна с ирански дробове, Иран финансира и въоръжава Хамас и Хизбула. Тръмп е опасен за света и затова приятел на Путин, огромна власт в ръцете на такива престъпници е глобална заплаха. САЩ е водач на демократичния свят, Русия - на диктатурите. Това са формите на държавно управление. Значи някои отнашенците искат диктатура.
  • 22 Историк

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ццц":

    Трябва много да четеш историята на САЩ,за да престанеш да пишеш пълни глупости,но пък кремълски опорки. Путин не знае историята на Русия, но си измисля история на САЩ и българските путинороби я повтарят. Това е жалко,защото всички като тебе доказват,че сте с промити мозъци. Освен това трябва доста да четете за крепостничеството в Русия от 14 до 19 век, през което време селяните са били вещ,подложена на нечувано насилие,без никакви права Това досега не дава възможност на горките руснаци да бъдат свободни. Сега Путин въвежда осъвременени способи на терор и вече превърна Русия в концлагер. Тази тема за жалост в България не са коментира от путиноробите,които са навсякъде.
  • 23 един

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "456":

    Като няма Варшавски договор Русия няма ли я на картата,или си мислиш че ако го нямаше НАТО,досега Русия щеше да стои със скръстени ръце и нямаше да нападне трите прибалтийски републики както стори това с Украйна!С неучастието във войната в Украйна,НАТО за пореден път показа че е отбранителна организация и е гарант за териториалната цялост на държавите членки в съюза,за каква враждебност за какви пет лева говориш,или интерпретираш както ти е удобно на тебе!
  • 24 Танас

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    От 1982 САЩ са Империя, създадена от обединението на мафиотски феоди, ционистки колена и персийски сатрапии, криещи се зад лозунги като Свобода, Свободен пазар, Демокрация, Хуманизъм, Общочовешки ценности, Вяра в Бога, ...
  • 25 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Офф..":

    Нашата политическа Мафия и тяхната имат едно ДНК. Даже преди 1989 г имаше вицове, че Бай Ганьо Българина е по-умен от Бай Ганьо Американеца

    Коментиран от #26

  • 26 ганю

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    просто Сащ се управлява от мафията
    затова има толкова убити президенти там

    Коментиран от #27, #28

  • 27 един

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "ганю":

    В САЩ притежанието на оръжие е разрешено,затова и президентите имат все пак някакъв страх от народа,докато в Русия президента не му пука от народа,кефни му осъжда те и в затвора,кефни му праща те за пушечно месо на фронта,кефни му отнема ти бизнеса и парите и те оставя гол кат пушка!
  • 28 Танас

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ганю":

    И Бг (като САЩ) се управлява от Мафията. Само че „нашите“ са по-умни, гледат избиват повече обикновени хора, отколкото политици (така се говори по-малко за тях).