Отидете към основна версия

1 253 3

30 нигерийски селяни бяха убити по погрешка по време на антитерористична бомбардировка ВИДЕО

  • нигерия-
  • кадуна-
  • убити-
  • армия

Правителството изказа съболезнования на засегнатите семейства

Снимка: Фейсбук

Нигерийски войски по погрешка обстреляха село по време на антитерористична операция, което доведе до смъртта на най-малко 30 невинни селяни в северния щат Кадуна, предаде thestar.com.

Самуел Аруван, комисаря по вътрешната сигурност и вътрешните работи в Кадуна, каза в изявление, че нигерийската армия е признала „грешката“ по време на среща на заинтересованите страни в понеделник с правителствени служители след трагичния инцидент в района на местното правителство на Игаби късно в неделя.

Инцидентът се разигра като част от военна операция, целяща изкореняването на терористичните елементи в региона, каза Аруван. Поради сериозна грешка в изчисленията обаче въздушният удар уцели жилищен район вместо предвидената цел, причинявайки значителни загуби сред местното население.

Местните медии съобщиха, че най-малко 30 души са били убити след злощастния инцидент, като добавиха, че десетки други са били евакуирани в местна болница.

Срещата беше свикана в понеделник, за да се обсъдят трагичните последици от операцията и да се обсъдят начини за предотвратяване на подобни грешки в бъдеще.

Правителството на Кадуна изрази дълбоките си съболезнования на засегнатите семейства, се добавя в изявлението.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини