Отидете към основна версия

6 126 124

Украински военен офицер: Западните оръжия изискват твърде много поддръжка

  • украйна-
  • оръжие-
  • запад-
  • поддръжка

Екипажът на определено самоходното оръдие трябва да спят в тях, за да не внасят мръсотия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Западните оръжия изискват твърде много поддръжка, която е трудно да се осигури на фронтовата линия. „Френската самоходна гаубица "Цезар" стреля много бързо и с голяма точност, но аз я използвам рядко. Тя изисква много внимателна поддръжка и е слабо адаптирана към реалностите на бойните действия", каза украински офицер в интервю за вестник Le Monde.

Той също така подчерта, че щом френска гаубица се появи на фронтовата линия, тя става приоритетна цел за руските военни. В същото време, както посочва изданието, на самоходното оръдие са необходими поне пет минути, за да напусне мястото на стрелбата.

Както отбеляза украински военнослужещ, „ако стрелям пет изстрела от Цезар през деня, това вече е добре“. "Това оръжие наистина обича чистотата. Екипажът на самоходното оръдие е като хирурзите, които носят ръкавици и калъфи за обувки. Те дори трябва да спят в тях, за да не внасят мръсотия", добави събеседникът на изданието.

Според изданието само наскоро от общо 30 артилерийски установки, доставени от Франция на Киев, 4 самоходни оръдия „Цезар“ са били унищожени и още 2 са били повредени. Очевидно всеки път самоходните оръдия са били унищожавани от руски дронове-камикадзе, отбелязва Le Monde.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: